Aproape 400 de absolvenţi de liceu îşi încearcă din nou norocul la Bacalaureat

Sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat va debuta luni, 21 august, la start „aliniindu-se” 370 de absolvenţi de liceu din judeţ. Potrivit informaţiilor funrizate de către reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, 258 dintre aceştia sunt din promoţia curentă şi 112 din promoţiile anterioare, spre deosebire de anul trecut, când la Bacalaureatul de toamnă erau înscrişi 472 de candidaţi (342 din promoţia curentă şi 130 din promoţiile anterioare).
Înscrierea candidaţilor pentru cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat s-a făcut între 11 şi 14 iulie, cei care au promovat examenele de corigenţe având răgaz până în 27 iulie. Prima probă este programată în 21 august, la Limba şi literatura română, urmată, în 22 august, de cea la Limba şi literatura maternă, şi în 23 august, de proba obligatorie a profilului. Ultimul examen. cel la alegere a profilului şi specializării, va avea loc pe 4 august.
Între 25 şi 28 august vor fi evaluate competenţele lingvistice de comunicare orală în Limba română, în 28 august – competenţele lingvistice de comunicare orală în limba maternă, iar în 29 – 30 august — competenţele digitale. În zilele de 30 şi 31 august se va face evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.
Rezultatele vor fi afişate în 1 septembrie, până la ora 16 şi depunerea contestaţiilor se va face în aceeaşi zi, între orele 16-20. Contestaţiile vor fi rezolvate între 2 şi 5 septembrie, iar rezultatele finale vor fi făcute publice în 6 septembrie.
„Menţionăm că în judeţul Sălaj atât probele orale, cât şi probele scrise se vor desfăşura la Colegiul Naţional “Silvania” Zalău, unitate de învăţământ care este deopotrivă Centru de Examen şi Centru Zonal de Evaluare.
La fel ca în sesiunea din vară, lucrările candidaţilor vor fi transportate şi evaluate într-un alt judeţ. La rândul său, Sălajul va prelua şi corecta, la Centrul Zonal de Evaluare Colegiul Naţional “Silvania” Zalău, lucrări dintr-un judeţ limitrof”, au transmis oficialii ISJ Sălaj.
În prima sesiune de examen, rata de promovare la Bac 2017 a fost de 71,35 la sută, după contestaţii.

Alte articole

One Thought to “Aproape 400 de absolvenţi de liceu îşi încearcă din nou norocul la Bacalaureat”

  1. Anonim

    Degeaba incearcă!

Leave a Comment