Aproape 1.800 de elevi sălăjeni dau Bac-ul la română

Aproximativ 1.800 de absolvenţi de liceu susţin, astăzi, 26 iunie, prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat, cea la limba şi literatura română. Marţi, 27 iunie, este programată testarea la limba şi literatura maternă, pentru ca o zi mai târziu, elevii de clasa a XII-a şi a XIII-a să treacă prin emoţiile probei obligatorii a profilului. Ultima probă, cea la alegere a profilului şi specializării, se va desfăşura vineri, 30 iunie.
Rezultatele se vor afişa pe 5 iulie, în aceeaşi zi putând fi depuse şi contestaţiile. Rezultatele finale se vor afişa pe 10 iulie.
Din acest an, elevii care vor dori să conteste notele vor semna o cerere, care prevede că nota iniţială poate fi mărită, dar şi scăzută. De asemenea, pragul de 0,5 puncte pentru modificarea notei în urma contestaţiei a fost eliminat.
Anul trecut, la acest examen s-au înscris 1.810 absolvenţi, dintre care au fost prezenţi în săli 1.711. Promovabiliteatea înregistrată în judeţ a depăşit uşor 63%. Nu a fost înregistrată nicio medie de 10, însă 199 de elevi au reuşit să primească între 9 şi 9,99.

Alte articole

Leave a Comment