14 profesori s-au retras de la Definitivat

Cinci profesori au absentat şi alţi 14 s-au retras din motive personale de la Examenul Naţional de Definitivare în învăţământ, care s-a desfăşurat miercuri, 18 iulie, la Centrul de Examen Şcoala Gimnazială „Gheorghe Lazăr” Zalău. În aceste condiţii, la cele şase centre de evaluare din ţară, organizate la nivelul inspectoratelor şcolare din judeţele Alba, Bihor, Braşov, Iaşi, Prahova şi Bucureşti, au fost trimise 98 de lucrări scrise.

Nota la proba scrisă are o pondere de 70 la sută în calculul mediei finale, care trebuie să fie cel puţin 8 pentru a promova.

La examenul din acest an s-au înscris 117 candidaţi.

Primele rezultate vor fi afişate, marţi, 24 iulie 2018. Eventualele contestaţii vor fi depuse, în zilele de 24 şi 25 iulie, iar rezultatele finale vor fi publicate, după soluționarea contestațiilor,  în data de 27 iulie.

Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar. Prin dobândirea definitivării în învăţământ, cadrul didactic depăşeşte stadiul de debutant şi poate intra pe o rută de profesionalizare ascendentă, având dreptul de a deveni titular în sistemul de învăţământ preuniversitar şi de a participa ulterior la susţinerea examenelor pentru obţinerea gradelor didactice.

Alte articole

Leave a Comment