Ziua Protecției Civile, marcată de pompierii sălăjeni

Un ceremonial militar, în format restrâns, pentru sărbătorirea împlinirii a 88 de ani de existență a protecției civile în România  a fost organizat la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Porolissum” al județului Sălaj.

În cadrul activității, desfășurată în prima zi de primăvară, au fost prezentate o serie de repere importante ale dezvoltării activității de protecție civilă desfășurate de unitate în ultimii ani, dar și noua tehnică din dotarea salvatorilor sălăjeni. Pe parcursul festivității au fost înaintați în gradul următor înaintea expirării stagiului minim în grad, un ofițer (de la gradul de locotenent la cel de căpitan) și patru subofițeri (de la gradul de plutonier major la cel de plutonier adjutant).

“Această aniversare importantă ne oferă prilejul rememorării faptelor de eroism ale cadrelor din structurile de Protecţie Civilă care, de-a lungul anilor, prin misiunile desfăşurate pentru salvarea cetăţenilor ameninţaţi de conflicte militare, calamităţi naturale şi alte catastrofe au făcut ca numărul victimelor umane şi a pagubelor materiale să fie cât mai mic posibil”, au precizat reprezentanții ISU Sălaj.

One Thought to “Ziua Protecției Civile, marcată de pompierii sălăjeni”

  1. Anonim

    De aia umbla un Duster rosu ieri prin oras cu tinonino pornit.Pe contrasens of course.Deci nu ardea nimic.Parca numai cand arde se tinonino….Sau nu ?

Leave a Comment