Ziua Protecţiei Civile, marcată de ISU Sălaj

Ziua Protecţiei Civile, sărbătorită anual în 28 februarie, a fost marcată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Porolissum” (ISU) Sălaj printr-o serie de activităţi atât la sediul unităţii cât şi al subunităţilor din judeţ. Potrivit informaţiilor primite de la purtătorul de cuvânt al ISU Sălaj, Lucian Jacodi, cei interesaţi au avut ocazia să vadă expusă tehnica de luptă, vineri, 27 februarie, fiind declarată “Ziua Porţilor Deschise”
De asemenea, printre manifestările zilei s-a mai numărat şi un simpozion tematic dedicat celor 82 de ani de existenţă a protecţiei civile în România, organizat cu sprijinul Direcţiei Judeţene Sălaj a Arhivelor Naţionale.
“La cei 82 de ani de existenţă, Protecţia Civilă din cadrul ISU Sălaj se prezintă ca o structură flexibilă, capabilă să asigure un climat de încredere şi siguranţă cetăţenilor. Începând cu data de 15 decembrie 2004, activitatea de protecţie civilă se desfăşoară la nivel naţional în cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, iar la nivelul judeţului nostru în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă <<Porolissum>>”, au subliniat reprezentanţii instituţiei.
28 februarie reprezintă data când Regele Carol al II-lea, prin “Înalt Decret Regal nr. 468″, a aprobat în anul 1933 Regulamentul Apărării Contra Atacurilor Aeriene, ca o necesitate a protejării populaţiei civile, rezultată în urma efectelor devastatoare ale primului război mondial, constituind actul de naştere al Protecţiei Civile în România. Protecţia civilă avea ca scop limitarea efectelor bombardamentelor asupra populaţiei şi resurselor teritoriului, fie asigurându-le protecţia directă, fie micşorând eficacitatea atacurilor.
Potrivit reprezentanţilor ISU Sălaj, luna februarie a fost desemnată „Luna Protecţiei Civile”, iar în acest context cadrele ISU au fost angrenate să participe la diferite compeţii sportive în cadrul „Cupei protecţiei civile” la minifotbal şi tenis de masă, unde pompierii de la subunităţi s-au duelat pentru trofeu.

 

Alte articole

One Thought to “Ziua Protecţiei Civile, marcată de ISU Sălaj”

  1. Vasile

    Recomamdarea, poate aduce ea bani? De cate ori ai vazut un film care ti-a placut si l-ai recomandat altora si acestia au mers sa-l vada? Ai fost rasplatit pt aceasta? Cumperi paine tot de la acelasi magazin ca este aproape de tine si iti place. Ai fost rasplatit pt aceasta de catre patronul magazinului? Exemplele pot continua. Cate recomandari a ceea ce iti place, si ce iti face bine, faci? Dar nu ai fost rasplatit. Prin recomandare poti sa castigi bani, dar numai daca vrei. Pt ati da mai multe sfaturi trimite-mi la adresa de email dumavasy@yahoo.com enuntul „Vreau sa cunosc mai multe” si eu iti voi trimite multe informatii valoroase. Vreau sa colaborez doar cu cei real interesati. Astept emailurile dumneavoastra.

Leave a Comment