Ziua Eroilor, marcată și la Zalău

Ceremonialul dedicat Zilei Eroilor a avut loc, astăzi, la Cimitirul Eroilor din Zalău, evenimentul fiind organizat de Instituţia Prefectului – Judeţul Sălaj, Primăria Municipiului Zalău, Consiliul Județean Sălaj, Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria” – Filiala Sălaj, împreună cu structurile locale ale Ministerului Apărării Naționale și ale Ministerului Afacerilor Interne.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Au fost depuse flori la Monumentul Eroilor, a avut loc o ceremonie militară, a fost oficiată o slujbă religioasă, totul în amintirea celor care au murit pentru ca noi să fim liberi. „Eroii noștri nu au luptat doar pentru o cauză, ci pentru viitorul nostru, pentru o țară în care valorile precum libertatea, demnitatea și justiția să fie drepturi fundamentale ale tuturoro românilor. Ei au înfruntat pericole, au luptat în războaie și conflicte, au luptat împotriva tiraniei și nedreptății. Haideți să ne onorăm eroii prin acțiuni, nu doar prin cuvinte. Să fim modele de curaj și generozitate în societatea noastră. Să fim recunoscători pentru libertatea pe care o avem și să ne asigurăm că aceasta nu este niciodată compromisă. Mai ales astăzi, când avem un conflict militar la graniţele ţării. (…) Vă invit să ne închinăm cu respect și recunoștință în faţa eroilor noștri și să le aducem un sincer omagiu. Fie ca ei să odihnească în pace și să știe că vor fi mereu iubiți și cinstiți de către noi. Onoare și recunoștință eternă eroilor noștri!”, a declarat cu acest prilej, subprefectul judeţului Sălaj, Adriana Sabou. Ceremonialul dedicat eroilor a inclus şi defilarea plutoanelor de militari, pe muzica asigurată de Fanfara Promenada Zalău. De asemenea, elevi din Zalău au depus la mormintele eroilor buchete de flori.

3 Thoughts to “Ziua Eroilor, marcată și la Zalău”

  1. […] Ceremonialul dedicat Zilei Eroilor a avut loc, astăzi, la Cimitirul Eroilor din Zalău, evenimentul fiind organizat de Instituţia Prefectului – Judeţul Sălaj, Primăria Municipiului Zalău, Consiliul Județean Sălaj, Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria” – Filiala Sălaj, împreună cu structurile locale ale Ministerului Apărării Naționale și ale Ministerului Afacerilor Interne. Au fost depuse flori la Monumentul Eroilor, a avut loc o ceremonie militară, a fost oficiată o slujbă religioasă, totul în amintirea celor care au murit pentru ca noi să fim liberi. „Eroii noștri nu au luptat doar pentru o… Citeste mai mult […]

  2. Anonim

    Acești eroi nu au luptat pt pensii speciale. La Mărășești bravii noștri ostași nu au strigat, „Pe aici nu se trece dar, numai dacă ne dați pensii speciale „!

  3. Florentina

    Bunul Dumnezeu să-i ierte și sa-i odihneasca peeroi ! Pe de alta parte au luptat și au murit de-an p… ptr ca oameni ca Iliescu, Băsescu, Constantinescu, Iohanis, Pinta, Câțu, ciolacu, Câțu, Ciucă, Orbán, etc sa-și bara joc de tara asta! Nu a mai rămas mult de vândut din ea! Un pic mai este! Vor reusii într-un final !!! Sa-i bata bunul Dumnezeu pe toți ! Sa ajungă in iad!!!

Leave a Comment