Zeci de sancțiuni aplicate de Poliția economică sălăjeană în doar două zile

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Sălaj au desfășurat, în cadrul unei acțiuni la nivel județean, mai multe controale la diverși agenți economici, pe parcursul a două zile. Valoarea sancțiunilor aplicate cu ocazia acestor acțiuni se ridică la 95.050 de lei.

Astfel, în perioada 13-14 septembrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au organizat o acțiune pentru prevenirea, descoperirea şi combaterea actelor de evaziune fiscală și a altor ilegalități comise în domeniul agroalimentar, precum și pentru protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite. Cu această ocazie au fost verificați 96 de agenți economici și 45 de producători agricoli.

Ca urmare a neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 59 de sancțiuni contravenționale, din care 48 la Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, 10 la Legea 145/2014 privind stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol și o sancțiune la O.U.G. 12/2006 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei pe filiera cerealelor şi a produselor procesate din cereale. De asemenea au fost constatate și două infracțiuni, din care o infracțiune de evaziune fiscală și o infracțiune de contrabandă cu tigarete. 

Totodată, polițiștii de la structura de profil au ridicat în vederea confiscării 173 de pâini, produse alimentare cu termenul de valabilitate expirat, suma de 2.105 de lei provenită din activități comerciale ilicite și au indisponibilizat o autoutilitară, care era folosită la transportul produselor de panificație.

În activități au fost angrenați și polițiști de la structura de ordine publică, precum și specialiști din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Sălaj și ai Comisariatului pentru Protecția Consumatorului Sălaj.

 

 

Leave a Comment