Zeci de mandate de executare a pedepsei puse în aplicare de polițiștii sălăjeni

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale-Compartimentul Urmăriri au pus în executare, în anul 2017, 89 de mandate (mandate de arestare preventivă, de executare a pedepsei cu închisoarea și mandate europene de arestare). De asemenea, în perioada de referință au fost puse în aplicare și șase sentințe penale. Și în luna ianuarie 2018, polițiștii de la structura de profil au pus în aplicare 14 mandate.

Majoritatea faptelor pentru care au fost încarcerate persoanele fac obiectul infracțiunilor contra patrimoniului și la regimul circulației rutiere. Din mandatele puse în aplicare în ultimele luni, amintim: mandatele puse în executare de polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, Formațiunii de Investigații Criminale Jibou împreună cu polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, în data de  22 noiembrie 2017 –  patru mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, emise de Judecătoria Jibou, pe numele a patru bărbați cu vârste cuprinse între 23 și 31 de ani, toți din Jibou, condamnați la închisoare cu pedepse cuprinse între un an și 8 luni și 3 ani și 4 luni pentru furt calificat, au fost puse în executare.

Faptele au fost comise pe raza Orașului Jibou și în comuna Someș Odorhei, în perioada 2015-2016. În data de 5 ianuarie  a.c., oamenii legii au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Judecătoria Zalău, la aceeași dată pe numele unui bărbat din localitatea Treznea.

Bărbatul este condamnat la 1 an și 6 luni închisoare pentru tentativă la infracțiunea de distrugere și nerespectarea hotărârii judecătorești, fapte comise în perioada aprilie-iunie 2017. Un alt mandat, de șase luni închisoare, pentru comiterea infracțiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice a fost pus în executare în 19 ianuarie,  de polițiștii de la structura de profil,  împreună cu polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale. Aceștia au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Judecătoria Zalău, la aceeași dată pe numele unui bărbat de 28 de ani, din Zalău.

Acesta a fost condamnat la executarea unei pedepse privative de libertate pentru o perioadă de 6 luni închisoare pentru comiterea infracțiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice. Fapta a fost comisă în luna ianuarie 2017 în municipiul Zalău. Persoanele condamnate au fost depuse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Sălaj, ulterior fiind transferate la penitenciar în vederea executării pedepsei. 

 

 

 

Leave a Comment