Zeci de mandate de executare a pedepsei puse în aplicare de poliţişti

Aproape 60 de mandate şi sentinţe penale au fost puse în aplicare de către poliţiştii sălăjeni, în cele nouă luni ale acestui an. Faptele pentru care persoanele au fost încarcerate fac obiectul infracţiunilor contra patrimoniului şi la regimul circulaţiei rutiere.

În perioada 1 ianuarie-30 septembrie, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale-Compartimentul Urmăriri au pus în executare 57 de mandate şi sentinţe penale. Dintre acestea opt au fost mandate de arestare preventivă, 36 de executare a pedepsei cu închisoarea, patru mandate europene de arestare şi nouă sentinţe penale.

Majoritatea faptelor pentru care au fost încarcerate persoanele fac obiectul infracţiunilor contra patrimoniului şi la regimul circulaţiei rutiere.

Alte opt persoane, care posedă mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, domiciliate pe raza judeţului Sălaj, au fost localizate şi sunt arestate provizoriu pe teritoriul altor state (Franţa, Italia, Spania, Cipru etc.), în vederea predării/extrădării către România.

Astfel, polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au pus în aplicare la data de 5 ianuarie  a.c., un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Judecătoria Zalău, la aceeași dată, pe numele unui bărbat, din localitatea Treznea. Bărbatul a fost condamnat la un an și 6 luni închisoare pentru tentativă la infracțiunea de distrugere și nerespectarea hotărârii judecătorești, fapte comise în perioada aprilie-iunie 2017.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale-Compartimentul Urmăriri împreună cu polițiștii Postului de Poliție Românași au pus în aplicare la data de 29 mai a.c., un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Judecătoria Zalău, pe numele unui tânăr de 24 de ani, comuna Românași.

Acesta a fost condamnat la o pedeapsă de 2 ani închisoare pentru furt calificat, fapte comise în anul 2016, pe raza comunei Românași.

Un alt caz a fost constatat polițiștii Serviciului de Investigații Criminale-Compartimentul Urmăriri, împreună cu polițiștii Postului de Poliție Agrij şi ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale. Aceștia au pus în aplicare la data de 13 iulie a.c., un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Tribunalul Satu Mare, la aceeaşi dată, pe numele unui tânăr de 24 de ani, comuna Treznea, condamnat la o pedeapsă de 2 ani şi 6 luni închisoare pentru trafic de droguri, fapte comise în anul 2016.

Cele trei persoane au fost depuse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Sălaj, ulterior fiind transferate la penitenciar în vederea executării pedepsei.

Alte articole

Leave a Comment