Zeci de liceeni au aflat cum se pot proteja împotriva bolilor cu transmitere sexuală

Elevi de la mai multe licee din municipiul Zalău au participat, sâmbătă, 4 februarie, la o întâlnire cu rol educativ, un eveniment de promovare a educației sexuale. Doctorul Bogdan Juravle – medic primar urolog și dr. Roxana Cadar – medic specialist în specialitatea obstetrică-ginecologie, ambii fiind medici ai Spitalului Județean de Urgență Zalău, le-au explicat liceenilor cât de periculoase pot fi relațiile sexuale neprotejate, iar psihologul Patricia Chereji a abordat problematica efectelor psihologice ale unor astfel de probleme.

Întâlnirea a fost una degajată, au lipsit barierele, discuțiile au fost libere, medicii au vorbit, iar elevii au întrebat. S-a vorbit despre bolile cu transmitere sexuală, despre metode de contracepție, efecte secundare, eficiență, dar și despre ce este de făcut atunci când apar probleme.

Cei doi medici au atras atenția asupra numărului tot mai mare de minore care devin mame la vârste inimaginabile, o problemă întâlnită din păcate și în Sălaj și asupra faptului că acolo unde există educație, problemele sunt mult mai mici. Evenimentul a fost organizat de Spitalul Județean de Urgență Zalău, în calitate de partener al evenimentului „Sex Education” în parteneriat cu elevi din cadrul clubului „Liderii Mileniului Trei”. Concluzia evenimentului a fost că educaţia sexuală responsabilă, completă, făcută de către profesionişti specializaţi, este esenţială pentru transmiterea corectă a informaţiilor. Înainte de toate, educaţia sexuală înseamnă educaţie pentru sănătate, pentru respectul de sine, pentru relaţionarea corectă cu ceilalţi. Abia pe urmă înseamnă cunoaşterea felului în care funcţionează corpul uman, ce înseamnă actul sexual şi relaţiile emoţionale, responsabilitatea pentru propria sănătate şi pentru celălalt, faţă de procreerea unei alte vieţi.

2 Thoughts to “Zeci de liceeni au aflat cum se pot proteja împotriva bolilor cu transmitere sexuală”

  1. […] Elevi de la mai multe licee din municipiul Zalău au participat, sâmbătă, 4 februarie, la o întâlnire cu rol educativ, un eveniment de promovare a educației sexuale. Doctorul Bogdan Juravle – medic primar urolog și dr. Roxana Cadar – medic specialist în specialitatea obstetrică-ginecologie, ambii fiind medici ai Spitalului Județean de Urgență Zalău, le-au explicat liceenilor cât de periculoase pot fi relațiile sexuale neprotejate, iar psihologul Patricia Chereji a abordat problematica efectelor psihologice ale unor astfel de probleme. Întâlnirea a fost una degajată, au lipsit barierele, discuțiile au fost libere,… Citeste mai mult […]

  2. […] Elevi de la mai multe licee din municipiul Zalău au participat, sâmbătă, 4 februarie, la o întâlnire cu rol educativ, un eveniment de promovare a educației sexuale. Doctorul Bogdan Juravle – medic primar urolog și dr. Roxana Cadar – medic specialist în specialitatea obstetrică-ginecologie, ambii fiind medici ai Spitalului Județean de Urgență Zalău, le-au explicat liceenilor cât de periculoase pot fi relațiile sexuale neprotejate, iar psihologul Patricia Chereji a abordat problematica efectelor psihologice ale unor astfel de probleme. Întâlnirea a fost una degajată,  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment