Zalăul, împânzit de jandarmi în weekend

Efective de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sălaj vor fi angrenate în misiuni de ordine publică la manifestările ce au loc la acest sfârşit de săptămână. Astfel, potrivit biroului de presă al instituţiei, astăzi, începând cu ora 20, 30, la Sala Sporturilor din municipiul Zalău, se va desfăşura meciul de volei, dintre echipele ACS Volei Municipal Zalău şi Arcada Galaţi, din cadrul Diviziei A1 de volei masculin. Meciul este organizat de ACS Volei Municipal Zalău. La această manifestare sportivă, organizatorii estimează prezenţa unui număr ridicat de suporteri.

Tot vineri, între orele 15 şi 15, 04, jandarmii sălăjeni vor fi prezenţi în Piaţa 1 Decembrie 1918, pe platoul de marmură din faţa Instituţiei Prefectului judeţului Sălaj, unde se va desfăşura acţiunea Flash Mob ,,Nu eşti de vânzare – Alege pentru binele tău” , organizată de Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Sălaj. Flash Mob este o acţiune din cadrul proiectului ,, Prevenirea traficului de persoane”, proiect realizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj. Scopul acestui proiect este de a creşte nivelului de conştientizare a populaţiei, vis- a- vis de drepturile omului încălcate prin traficul de persoane. Se preconizează prezenţa unui număr de aproximativ 1000 persoane. Acest eveniment se va desfăşura şi în celelalte oraşe din judeţ, în acelaşi interval orar, astfel: în oraşul Jibou, pe strada 1 Decembrie 1918 (vis – a -vis de Parc), Piaţa Avram Iancu, în oraşul Şimleu Silvaniei pe platoul din faţa Băncii Transilvania şi în oraşul Cehu Silvaniei, în faţa magazinului Unicarm.
Pe lângă misiunile de asigurare a ordinii publice, jandarmii acţionează atât independent cât şi în cadrul patrulelor mixte, în sistem integrat, pe linia menţinerii ordinii publice în municipiul Zalău şi în oraşele Şimleu-Silvaniei, Jibou şi Cehu-Silvaniei.
Potrivit sursei citate, pentru prevenirea producerii unor fapte de încălcare a normelor de convieţuire socială şi pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică, jandarmii fac apel cetăţenilor să sesizeze orice tulburare a ordinii publice apelând numărul unic de urgenţă 112 sau dispeceratul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sălaj la telefon 0260-669722.

Alte articole

Leave a Comment