Zălăuani trimişi în judecată pentru trafic de minori

Doi bărbaţi din Zalău au fost trimişi în judecată de către procurorii DIICOT Biroul Teritorial Sălaj, pentru trafic de minori, după ce unul dintre ei, în vârstă de 40 de ani, a încercat să întreţină raporturi sexuale cu o copilă de doar 11 ani, pusă la dispoziţie de către celălalt.

Procurorul Dan Bubuiug, din cadrul DIICOT Sălaj, a declarat că în acest caz au fost finalizate cercetările, dosarul fiind înaintat spre judecată Tribunalului Sălaj. “În urma investigaţiilor făcute, am dispus trimiterea în judecată a celor doi indivizi pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de minori”, a precizat procurorul.

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Sălaj, Brăduţa Ţăran, a confirmat că pe rolul instanţei se află un dosar ce are ca obiect traficul de minori, primul termen de judecată fiind programat pentru data de 20 martie.

Potrivit anchetatorilor, cazul a ajuns în atenţia autorităţilor după ce bărbatul de 40 de ani a sunat la 112 şi a declarat că o minoră i-a sustras telefonul mobil şi portmoneul, într-o cameră a unei pensiuni din Zalău. Cercetările au relevat că bărbatul a mers, în 9 ianuarie, în zona Autogării Zalău, căutând o damă de companie. Un tânăr de 25 de ani i-a recomandat-o pe minora de 11 ani, primind în schimb suma de 20 de lei, în timp ce minora urma să primească 50 de lei. Odată înţelegerea făcută, bărbatul şi fata au mers la o pensiune din apropiere, unde s-a petrecut furtul. Ulterior, zălăuanul a recunoscut că intenţiona să aibă raporturi sexuale cu fata.

Alte articole

One Thought to “Zălăuani trimişi în judecată pentru trafic de minori”

  1. unu

    in republica moldova peste prut se face castrare chimica pt acesta fapta . la noi de ce nu schimba legea .pt asemenea fapte

Leave a Comment