Zălăuan înşelat cu aproape 160.000 de lei de un partener de afaceri din Vâlcea

Administratorul unei societăţi comerciale din municipiul Zalău a sesizat Poliţia, reclamând faptul că a fost înşelat de reprezentanţii unei firme din Râmnicu Vâlcea căreia i-a virat contravaloarea cantităţii de 25 tone de combustibil, însă nu a mai intrat în posesia acestuia.
Potrivit informaţiilor furnizate de biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj, valoarea prejudiciului este de aproape 160.000 de lei.
Pe baza unei înţelegeri prealabile şi a unui contract semnat de ambele părţi, miercuri, 24 iulie, la indicaţiile reprezentanţilor firmei din Râmnicu Vâlcea (firmă intermediară), zălăuanul s-a deplasat în municipiul Arad, pentru a încărca 25 tone de combustibil. După efectuarea operaţiunilor de încărcare, înainte de a ieşi pe poarta societăţii comerciale furnizoare a combustibilului, Cristian B., reprezentantul firmei din Vâlcea, i-a comunicat transportatorului să aştepte pentru a verifica dacă contravaloarea mărfii a fost virată în contul firmei arădene.
Potrivit sursei citate, deşi suma de 158.596 lei fusese plătită de firma din Zalău în contul firmei vâlcene, aceasta nu a virat banii mai departe către firma din Arad, motiv pentru care transportatorul a fost obligat să descarce combustibilul.
În tot acest timp, Cristian B., reprezentantul firmei din Vâlcea, a scos din cont suma de 10.000 lei, iar restul i-a virat in contul unei firme din Bucureşti, iar după acel moment nu a mai răspuns la telefon. Pe numele acestuia, parchetul de pe lângă Judecătoria Zalău a emis un mandat de aducere, iar poliţiştii de investigare a fraudelor s-au deplasat în Râmnicu Vâlcea, de unde l-au adus la Zalău. Acesta a fost prezentat instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă pentru înşelăciune, Judecătoria Zalău emiţând mandat de arestare pentru 29 de zile.
Poliţiştii continuă cercetările pentru identificarea firmei din Bucureşti, în contul căreia a fost virat restul sumei.

 

Leave a Comment