Violonista Diana Jipa și pianistul Ștefan Doniga – recital cameral la Casa Memorială „Iuliu Maniu”

În prezența unui public distins, Casa Memorială „Iuliu Maniu” din Bădăcin a găzduit ieri, 8 septembrie, un recital susținut de violonista Diana Jipa și pianistul Ștefan Doniga. Este vorba despre un recital inclus într-un amplu proiect cultural dedicat împlinirii a 140 de ani de la nașterea uneia dintre personalitățile marcante ale istoriei contemporane românești – Nicolae Titulescu.

Recitalul este inclus în proiect intitulat „Harmonia Mundi” – un turneu național de zece recitaluri camerale, fiecare moment muzical fiind precedat de câte o conferință pe tema vieții și activității ilustrului diplomat român, conferințe susținute de personalități.

Alături de cei doi protagoniști ai recitalurilor camerale, la recitalul de la Casa Memorială „Iuliu Maniu” a fost prezent și dr. Marin Pop – istoric, șeful secției Muzeografie din cadrul Muzeului Județean de Istorie și Artă Zalău.

Proiectul „Harmonia Mundi – Titulescu 140” este organizat de Asociația Culturală „Innovarte” finanțat de Ministerul Culturii, în parteneriat cu zeci de instituții publice și private. Proiectul va continua în perioada următoare cu recitaluri care vor avea loc în: Carei – Satu Mare, Piatra Neamț, Soveja – Vrancea, Focșani – Vrancea, Brăila, Pitești și București.

One Thought to “Violonista Diana Jipa și pianistul Ștefan Doniga – recital cameral la Casa Memorială „Iuliu Maniu””

  1. […] În prezența unui public distins, Casa Memorială „Iuliu Maniu” din Bădăcin a găzduit ieri, 8 septembrie, un recital susținut de Citeste mai mult […]

Leave a Comment