Vine vreme de coşmar! Iarna se întoarce în Sălaj

Iarna se dezlănţuie la sfârşitul săptămânii. După zile cu temperaturi cu multe grade plus, vremea se schimbă radical.  Un val de aer polar venit dinspre Rusia va pune stăpânire pe România. Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM) vom avea parte de adevărate şocuri termice, cu temperaturi care vor scădea, în multe zone, cu până la 20 de grade.

Conform meteorologilor, iarna revine în forţă în România de la sfârşitul acestei săptămâni. De sâmbătă, 23 februarie, revin ninsorile, viscolul şi gerul în câteva zone din România. În plus, vântul puternic va face ca temperaturile resimţite de corpul uman să fie şi mai scăzute.

După episodul de iarnă care debutează în noaptea de vineri spre sâmbătă şi care durează până duminică seară, de luni se încălzeşte din nou, cu temperaturi ce vor urca spre 14 grade Celsius. De miercuri, 27 februarie, urmează, însă, o nouă răcire.

Începând de astăzi, 20 februarie, conform ANM, valorile termice, în special cele diurne au înregistrat scăderi faţă de intervalul anterior. Cerul va fi mai mult noros în vestul, centrul şi nordul ţării, unde temporar vor fi precipitaţii predominant sub formă de ploaie, iar la munte vor fi mai ales lapoviţe şi ninsori.

 

Vineri se face şi mai frig  

Vremea va continua să se răcească şi vineri, astfel că temperaturile diurne vor deveni apropiate de cele specifice perioadei, iar cele nocturne vor fi mai coborâte decât acestea. În prima parte a zilei cerul va fi mai mult noros şi se vor semnala precipitaţii în majoritatea regiunilor, apoi aria de nebulozitate şi de precipitaţii se va restrânge treptat către regiunile sudice. La munte, în jumătatea de nord a Moldovei şi în estul Transilvaniei va predomina ninsoarea, în Banat, Crişana şi Maramureş ploaia şi lapoviţa, iar în restul teritoriului ziua va fi ploaie şi lapoviţă, iar din orele serii treptat vor predomina ninsorile. Vântul se va intensifica în cea mai mare parte a ţării şi va avea viteze mai mari la munte, mai ales la altitudini mari, unde va viscoli ninsoarea. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 0 şi 9 grade. Noaptea local va fi ger mai ales în nordul şi în centrul ţãrii, iar minimele termice se vor încadra între -12 şi -2 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei spre -20 de grade.

 

Sălajul nu face excepție de la regulă

Răcirea va fi semnificativă spre finalul săptămânii și în Sălaj, când maximele diurne nu vor trece de 4 grade, în timp ce temperatura pe timpul nopții va coborî, vineri spre sâmbătă, până la -8 grade Celsius. Astfel, cel mai frig va fi pe parcursul zilei de zâmbătă, când pe timpul zilei se vor înregistra -1 grad. De luni însă, vremea își va reveni treptat, la valori normale pentru această perioadă.

 

Prognoza meteo pe o lună, publicată de ANM  

  • Săptămâna 25.02.2019 – 04.03.2019

emperatura aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a ţării. Precipitaţiile estimate a se înregistra în acest interval vor fi deficitare în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile din sud-vestul teritoriului.

  • Săptămâna 04.03.2019 – 11.03.2019

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice acestei săptămâni, în cea mai mare parte a ţării. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele ce ar trebui să se înregistreze în mod normal în această perioadă.

  • Săptămâna 11.03.2019 – 18.03.2019

Mediile valorilor termice vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări. Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi în general apropiat de cel specific al perioadei.

Alte articole

2 Thoughts to “Vine vreme de coşmar! Iarna se întoarce în Sălaj”

  1. Anonim

    Băi ametitilor,pai Salajului e in Moldova sau in estul Transilvaniei unde spun meteorologii ca va ninge ?!
    Si ce e cu titlul asta de zici ca vine Armagheddonul ?
    …revine in forta …in Salaj…..vai de voi

Leave a Comment