Va sta şapte ani după gratii pentru că a încercat să-şi omoare fosta nevastă

Zălăuanul care, în urmă cu două luni, şi-a înjunghiar fosta soție și fostul cumnat a fost condamnat luni, 19 septembrie, de către magistraţii Tribunalului Sălaj.

Aceştia au decis ca inculpatul Szatmari Bela, încarcerat în prezent la Penitenciarul Oradea, să-şi petreacă aproape şapte ani după gratii, după ce l-au găsit vinovat de săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor şi i-au revocat liberarea condiţionată din executarea unei pedepse anterioare.

Pentru fapta sa, bărbatul a primit patru ani de închisoare, la care s-a adăugat restul de pedeapsă neexecutat, de 999 de zile de închisoare, dintr-o pedeapsă de nouă ani aplicată de către Judecătoria Cluj-Napoca în 2014.

De asemenea, instanţa sălăjeană a dispus ca Szatmari Bela să achite Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău despăgubiri în valoare de 1.161 de lei, reprezentând cheltuielile cu spitalizarea femeii şi să plătească cheltuieli judiciare de 1.600 de lei către stat. Decizia Tribunalului poate fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare.

Reamintim că în 11 iulie, în jurul orei 22.30, în urma unui conflict spontan izbucnit pe fondul consumului de alcool, Szatmari Bela a pus mâna pe un cuţit de bucătărie şi i-a aplicat fostei soţii cu care încă locuia, mai multe lovituri, în zona abdominală, una în zona toracică şi patru lovituri în braţul şi antebraţul drept. Femeia s-a ales cu şase plăţi tăiat înţepate, ce au necesitat pentru vindecare 16-18 zile de îngrijiri medicale.

În aceleaşi împrejurări şi folosindu-se de acelaşi cuţit, inculpatul i-a provocat şi fratelui femeii, o plagă tăiată la nivelul mâinii drepte, ce a necesitat pentru vindecare opt-nouă zile de îngrijiri medicale. El intervenise pentru a salva viaţa surorii.

One Thought to “Va sta şapte ani după gratii pentru că a încercat să-şi omoare fosta nevastă”

  1. Super legi avem: pentru 2 tentative de omor primeste 4 ani de inchisoare. Pentru una ar fi luat 2 ani si ar fi iesit intrunul. Sa ii explice cineva femeii ce noroc are ca mai are de trait 7 ani nu doar unul, ca daca nu era recidivist si nu incerca sa il omoare si pe frate-su, existau toate sansele ca furia fostului sa nu ii treca asa intr-un an si a doua tentativa ar fi fost incununata de „succes”.

Leave a Comment