Un zălăuan prins la volan cu alcoolemie de 2,1 grame la mie, trimis în judecată de către procurori

Procurorii zălăuani au trimis în judecată, în ultima săptămână, şapte persoane acuzate că s-au urcat la volan deşi nu aveau permis de conducere, că au condus sub influenţa băuturilor alcoolice, că s-au sustras de la prelevarea de mostre biologice ori că au părăsit locul accidentului fără încuviinţarea oamenilor legii.

Potrivit unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângăr Tribunalul Sălaj, inculpatul Daniel Vasile Pop va da socoteală în faţa instanţei din Zalău după ce în 20 iulie 2015, a condus un vehicul pe drumul public fără a poseda permis de conducere. Aceeaşi acuzaţie i se aduce şi lui Dalnoki Ferenc, despre care procurorii susţin că a săvârşit infracţiunea în 1 martie 2016.
În faţa judecătorilor va fi adus şi Domokos Sandor, acuzat de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului. Anchetatorii susţin că în 25 octombrie 2015, în jurul orei 23.30, a condus autoturismul marca Volkswagen Polo, nu număr de înmatriculare SJ 70 EVA, pe bulevardul Mihai Viteazul din Zalău, având o îmbibaţie alcoolică de 2,10 g/l alcool pur în sânge.
Sub influenţa alcoolului a fost depistat la volan şi Mihai Mureşan, trimis în judecată după ce în 10 septembrie 2015, în jurul orei 13, a condus autoturismul marca Volswagen Polo, cu număr de înmatriculare SJ 03 NXD, pe strada Gheorghe Lazăr din Zalău, având o îmbibaţie alcoolică de 1,25 g/l alcool pur în sânge.
În 13 februarie 2016, în jurul orei 4, inculpatul Andrei Vadas a fost suprins în trafic, pe strada Maxim Gorki din Zalău, la volanul autoturismului marca Volkswagen, cu număr de înmatriculare SJ 81 CIL, având o îmbibaţie alcoolică de 1,4 g/l alcool pur în sânge. Dosarul bărbatului a fost trimis Judecătoriei Zalău pentru soluţionare.
Sergiu-Nicolaer Haţi-Pop a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de refuz sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. Potrivit comunicatului de presă, în 26 noiembrie 2015, în jurul orei 7.30, inculpatul a condus autoturismul marca Volkswagen, cu număr de înmatriculare SJ 07 RFL, pe strada Simion Bărnuţiu din Zalău, în zona intersecţiei cu strada Meteorologiei. Când organele abilitate i-au solicitat să se supună testării aerului expirat şi recoltării de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, bărbatul a refuzat.
În faţa magistraţilor zălăuani va fi adus şi Răzvan Potroviţă, după ce în 11 martie 2016, a condus un autovehicul pe drumul public şi a fost implicat într-un accident de circulaţie, cauzându-i leziuni unui copil de 11 ani, după care a părăsit locul accidentului. Bărbatul va fi judecat pentru săvârşirea infracţiunii de părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie.
“Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale şi sesizarea instanţei este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, precizează oficialii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj.

Alte articole

One Thought to “Un zălăuan prins la volan cu alcoolemie de 2,1 grame la mie, trimis în judecată de către procurori”

  1. Razvan Potrovita a mai fost prins de politie in timp ce conducea masina, prin cartierul Stadion, desi nu avea permis si era si baut.Politia a musamalizat cazul. Se stie a cui beizadea este.

Leave a Comment