Un tânăr zălăuan a fugit de poliţişti şi a ajuns în arest

Un tânăr în vârstă de 25 de ani din Zalău a fost reţinut pentru 24 de ore, iar apoi a fost plasat sub control judiciar. Motivul? A condus sub influenţa alcoolului un autoturism neînmatriculat prin oraş, nu deţinea permis de conducere şi, în plus nu a oprit la semnalele poliţiştilor. După cum au explicat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj, în nopatea de 19 iunie, polițiștii de ordine publică au încercat să oprească, folosind semnalele acustice și luminoase, un autoturism care circula pe bulevardul Mihai Viteazul din Zalău.

Şoferul autoturismului nu a respectat semnalele, ba mai mult, acesta a mărit viteza de deplasare, iar la ieșirea dintr-o curbă la stânga, în zona Gării, acesta a pierdut controlul maşinii şi a intrat în parapetul care delimitează sensurile de mers, apoi a ricoșat în afara părții carosabile şi a avariat autoturismul. Polițiștii aflați în urmărirea autoturismului, au legitimat „șoferul”, iar în urma verificărilor s-a stabilit că tânărul nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autoturismul condus era neînmatriculat. De asemenea, acesta emana halenă alcoolică, iar testarea cu aparatul alcootest a indicat 0,34 mg/l alcool pur în aerul expirat. Polițiștii au dispus reținerea tânărului pentru 24 de ore în arestul IPJ Sălaj. Ulterior, procurorul de caz l-a plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, iar polițiștii continuă cercetările, în vederea administrării întregului probatoriu.

„Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și prezumția de nevinovăție”, au declarat reprezentanţii IPJ Sălaj.

One Thought to “Un tânăr zălăuan a fugit de poliţişti şi a ajuns în arest”

  1. […] Un tânăr în vârstă de 25 de din Zalău a fost reţinut pentru 24 de ore, iar apoi a fost plasat sub control judiciar. Motivul? Citeste mai mult […]

Leave a Comment