Un şofer beat a provocat un accident şi a părăsit locul faptei

 Fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, un tânăr în vârstă de 30 de ani, aflat la volanul unui tractor, a provocat un accident de circulaţie soldat cu rănirea unei persoane. După accident, tractoristul a părăsit locul accidentului. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj, accidentul a avut loc marţi, 15 martie, în jurul orei 17, când tânărul de 30 de ani din comuna Plopiş în timp ce conducea prin comuna precizată  s-a izbit de un autoturism condus de o tânără de 24 de ani, din Şimleu Silvaniei, care a fost rănită uşor. După impact, şoferul tractorului a părăsit locul faptei fără încuviinţarea poliţiei, întorcându-se după aproximativ 15 minute. Testarea cu alcooltestul a evidenţiat în cazul acestuia o alcoolemie de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat. Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, părăsirea locului accidentului şi vătămare corporală din culpă.

Părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei se pedepseşte cu închisoare

Conform reprezentanţilor IPJ Sălaj, părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea poliţiei sau a procurorului care efectuează cercetarea locului faptei, de către conducătorul vehiculului sau de către instructorul auto, aflat în procesul de instruire, ori de către examinatorul autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, implicat într-un accident de circulaţie, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani. De asemenea, nu constituie infracţiune părăsirea locului accidentului atunci când în urma acestuia s-au produs doar pagube materiale; când conducătorul vehiculului, în lipsa altor mijloace de transport, transportă el însuşi persoanele rănite la cea mai apropiată unitate sanitară, dacă se înapoiază imediat la locul accidentului; nici atunci când conducătorul autovehiculului cu regim de circulaţie prioritară anunţă de îndată poliţia, iar după terminarea misiunii se prezintă la sediul unităţii de poliţie, sau când victima părăseşte locul faptei, iar conducătorul de vehicul anunţă imediat evenimentul la cea mai apropiată unitate de poliţie.

 foto cu caracter informativ

One Thought to “Un şofer beat a provocat un accident şi a părăsit locul faptei”

  1. […] Fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, un tânăr în vârstă de 30 de ani, aflat la volanul unui tractor, a provocat un accident de circulaţie  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment