Un pompier aflat în timpul liber a salvat viața unui bărbat

Plutonierul adjunct Vasile Gorgan, de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Porolissum Sălaj, aflat în timpul liber, a reușit, grație intervenției sale prompte, să salveze o persoană aflată în stop cardiorespirator.

Sâmbătă, 27 ianuarie, în jurul orei 15, în timp ce se deplasa prin localitatea clujeană Baciu, pompierul a sesizat pe marginea drumului o persoană căzută pe marginea drumului. După ce a evaluat victima, în vârstă de aproximativ 50 de ani, și a constatat că aceasta era inconștientă, sălăjeanul a inițiat manevrele de resuscitare, reușind ca după aproximativ 15 minute să-i redea semnele vitale. Apoi a așezat victima în poziție de siguranță, însă la scurt timp aceasta a intrat din nou în stop cardiorespirator. Pompierul a reluat manevrele de resuscitare, ajutat fiind de un medic care trecea întâmplător în zonă.

Victimei i-au revenit semnele vitale, fiind preluată de un echipaj al ambulanței sosit la fața locului pentru transportul la spital.

“Curajul, fermitatea și devotamentul sunt trăsături de bază care conturează nobila meserie de pompier, iar colegul nostru reprezintă încă un exemplu care demonstrează că pompierii salvatori sunt eroi și în timpul liber“, au transmis reprezentanții ISU Sălaj.

Plt. adj. Vasile Gorgan are 44 de ani și lucrează în cadrul Detașamentului Zalău din 2007, unde a participat și ca paramedic la misiuni medicale.

2 Thoughts to “Un pompier aflat în timpul liber a salvat viața unui bărbat”

  1. Maria Opris

    Felicitari !!! Ne dorim cat mai multi „Oameni ” ca tine ,Plt. adj. Vasile Gorgan !!!

Leave a Comment