Un militar sălăjean reprezintă România într-o misiune în Africa

Maiorul Cristian Danciu, ofiţer de stat major în cadrul Batalionului 317 Sprijin Logistic „Voievodul Gelu” Zalău din cadrul Regimentului 69 Artilerie Mixtă „Silvania”, va participa în urmatoarele şase luni la o misiune de instruire a armatei maliene de către Uniunea Europeană. Misiunea EUTM Mali este constituită din 570 de militari din 27 de ţări, dislocaţi în trei zone şi este prima din Africa la care ia parte un militar din judeţ.
După o selecţie organizată la Bucureşti, zălăuanul în vârstă de 36 de ani a fost desemnat unic reprezentant al armatei române, pe funcţia de J5 Analyst (ofiţer cu planificarea exercițiilor şi a instruirii).
„Vreau să ajut UE cât mai bine din poziţia în care sunt numit pentru îndeplinirea obiectivelor propuse şi implicit să reprezint cu profesionalism Armata Română la nivelul misiunii UE”, ne-a declarat maiorul Danciu.
Pentru a continua să furnizeze pregătire militară şi consiliere Forţelor Armate Maliene, Consiliul Uniunii Europene a decis, în 23 martie 2016, un al treilea mandat al EUTM Mali, care se va încheia în 18 mai 2018. EUTM Mali instruieşte, consiliază şi formează armata din statul african sub controlul autorităţilor civile legitime, pentru a face posibilă organizarea de operațiuni militare menite să restabilească integritatea teritorială a ţării, să protejeze populația și să diminueze pericolul reprezentat de grupările teroriste.

Leave a Comment