Un elev ameninţă că se aruncă de pe clădirea CNS (update)

Un elev din clasa a zecea de la Colegiul Naţional Silvania din Zalău s-a urcat, luni, în jurul orei 11, pe clădirea corpului A al Colegiului, ameninţând că se aruncă în gol. Un echipaj al ISU Smurd Sălaj, precum şi echipaje ale Ambulanţei, Poliţiei şi Jandarmeriei Sălaj au sosit la faţa locului şi au încercat, împreună cu conducerea instituţiei, să găsească cea mai bună metodă pentru a-l împiedica pe elev să facă un gest necugetat. Deocamdată nu se cunosc cauzele care l-au determinat pe elev să pună la cale un astfel de gest care s-ar fi putut  transforma în orice clipă, într-o tragedie. În jurul orei 12, tânărul a fost convins să coboare de pe clădirea Colegiului Naţional “Silvania”, chiar dacă la faţa locului nu a fost prezent un mediator specializat în astfel de situaţii. Tânărul a fost consiliat psihologic, autorităţile urmând să stabilească cauzele care au stat la baza acestui incident care, din fericire, s-a terminat fără consecinţe grave. Experienţa şi profesionalismul comandantului Poliţiei Municipiului Zalău, comisarul-şef Gelu Traian Cordea, şi-au spus cuvântul în acest incident, având în vedere faptul că nicio altă persoană nu a reuşit să-l convingă pe tânăr să coboare de pe acoperiş. În lipsa unui mediator profesionist, şeful Poliţiei Municipiului Zalău a fost cel care a reuşit să-l determine pe elev să renunţe la un planul care s-ar fi putut transforma într-o adevărată nenorocire. “Tatăl elevului a urcat şi a încercat să-l convingă pe fiul său să coboare, însă nu a reuşit. Tot ce am făcut a fost să încerc să ajut la rezolvarea acestei situaţii dificile prin riscurile pe care le implică, şi să-mi fac datoria. De obicei, aceste situaţii nu-şi găsesc rezolvarea finală odată cu stoparea incidentului, implicaţiile pot fi mult mai profunde şi pe termen lung, însă aici îşi vor spune cuvântul specialiştii – dacă se va apela, pe viitor, la un ajutor de specialitate, lucru pe care eu îl consider absolut necesar”, ne-a declarat comandantul poliţiei municipale, care a spus, totodată, că va ţine legătura cu tânăr şi cu familia acestuia.

Din primele declaraţii ale autorităţilor a rezultat faptul că tânărul face parte dintr-o familie respectabilă, este un elev eminent, cuminte, care nu a creat niciodată probleme în cadrul instituţiei. Se pare că la mijloc ar fi un cumul de probleme, unele şi de ordin sentimental. “Este vorba despre un tânăr olimpic, un băiat deosebit, care nu a creat niciodată probleme în cadrul Colegiului şi nici în afara instituţiei”, a declarat Vasile Bulgărean, directorul CNS. Tânărul a urcat pe acoperişul clădirii folosind scara metalică exterioară, utilizată în mod normal pentru intervenţiile ce au loc în această zonă.   

 

9 Thoughts to “Un elev ameninţă că se aruncă de pe clădirea CNS (update)”

 1. Anonim

  Ar fi de bun simţ ca cei de la protecţia copilului să se sesizeze cu privire la postarea în mediul on-line a imaginilor filmate de cei de la Magazin Sălăjan , mă refer la imagini în care faţa acelui elev apar neblurate. Setea de senzaţional nu pot justifica astfel de practici
  gazetăreşti.

  1. Anonim

   A fost dat si la TV, pana la urma cineva care face un astfel de gest isi asuma si acest lucru, este un gest prin care vrei sa atragi atentia asupra unei probleme pe care o ai. IMPORTANT e ca s-a terminat cu bine si ar fi si mai bine daca ar beneficia de consiliere pe termen mai lung, de multe ori problemele de acest gen nu se sfarsesc odata cu coborarea persoanei.

 2. Mai fratilor

  Da’ in podul ala de la CNS intra cine vrea, iese cine poate?!
  Directorul ala ce pazeste?!

  1. Manager

   Directorul nu este responsabil pentru fiecare idiot pe care-l pastoreste!
   Urcarea a facut-o soimul patriei direct pe acoperis pe scara exterioara de incendiu….
   Asa ca unii emancipati din tanara generatie a strazii demonstrante si libere sunt slobozi dupa zicaturile soimilor sa…..zboara soimule ,zboaraaaaaaaaaaa……

 3. Directorul spune bancuri politistilor.

  1. Groaza

   Le spune bancuri cu politisti…..:)
   Si cu ….neveste de bucatari…..:)

 4. Anonim

  ce treaba are directorul unui liceu cu depresiile elevilor. la scoala se face consiliere psihopedagocica, necum psihologica. Ar fi culmea sa l punem pe director sa stea de paza, hai ca sunteti penibili, aruncati cu mizerii fara sa ganditi. Baiatul are intr-adevar probleme, iar faptul ca a fost salvat e o mare reusita, insa nu reprezinta o solutie de durata…Trebuie consiliat, ascultat, inteles, ajutat.

 5. Anonim

  Nicio instituție prezenta la eveniment nu are negociator.Au văzut multe filme profesori prezenți Dacă era incendiu în zona respectiva.cum interveneau pompierii?

Leave a Comment