Un deţinut a escrocat din închisoare o femeie din Mirşid

Un bărbat încarcerat la Penitenciarul Colibaşi va fi judecat pentru înşelăciune, după ce a păcălit o femeie din Sălaj, anunţând-o că a câştigat un premiu pentru care trebuie să achite o taxă de 2.400 de lei.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău l-au trimis în judecată pe Codruţ Licea, un bărbat încarcerat la Penitenciarul Colibaşi. Potrivit rechizitoriului, în 22 aprilie 2013, inculpatul în vârstă de 30 de ani a telefonat la locuinţa unei femei din comuna Mirşid şi, dându-se drept „Marian Radu”, angajat al companiei Romtelecom, a anunţat-o pe aceasta că este fericita câştigătoare a unui premiu de 3.000 de euro, oferit cu ocazia a 150 de ani de existenţă a operatorului de telefonie fixă.
La momentul respectiv, bărbatul era încarcerat pentru mai multe fapte de înşelăciune săvârşite, de regulă, prin telefon.
Pentru a o induce pe femeie în eroare, individul a invocat vechimea şi fidelitatea acesteia, faptul că şi-a plătit cu regularitate facturile, dar şi că a refuzat de fiecare dată ofertele concurenţei, ne-au transmis reprezentanţii Judecătoriei Zalău, pe rolul căreia se află dosarul. După ce i-a îndrugat verzi şi uscate, inclusiv că pe toată perioada contractuală a folosit în mod legal serviciile companiei, Licea i-a cerut femeii să se deplaseze la Zalău ori Jibou pentru a-i depune în cont 1.400 de lei. Sălăjeanca a respectat întocmai indicaţiile deţinutului şi, însoţită de un martor, i-a expediat prin intermeniul unei unităţi bancare din Zalău suma de bani pretinsă, precum ca mai apoi să îi comunice presupusului angajat Romtelecom că a efectuat tranzacţia, susţine sursa citată.
Întoarsă acasă, victima înşelăciunii a fost sunată din nou din penitenciar. De această dată, inculpatul a anunţat-o că norocul s-a abătut încă o dată asupra ei şi că va participa la o tombolă, împreună cu alţi abonaţi, premiul pus la bătaie fiind de 6.000 de euro. Pentru asta, trebuia să facă un nou transfer bancar, de 1.000 de lei, către acelaşi cont. Şi de această dată femeia a expediat banii conform instrucţiunilor primite.
Prin intermediari, sumele de bani au ajuns într-un final la soţia puşcăriaşului, au mai spus oficialii Judecătoriei.

Alte articole

One Thought to “Un deţinut a escrocat din închisoare o femeie din Mirşid”

  1. Anonim

    No, tăt îi bine, c-o avut bani să plătească!

Leave a Comment