Un clujean a dat bir cu fugiții după ce a accidentat o adolescentă în Tetișu

O minoră de 17 ani a sesizat Poliţia, joi seară, în jurul orei 20,30, despre faptul că a fost victima unui accident rutier, produs pe DN 1G, în localitatea Tetişu, iar conducătorul autoturismului a părăsit locul faptei.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti, s-a stabilit că şoferul, și anume un clujean de 57 de ani, în timp ce conducea autoturismul proprietate personală, pe sectorul de drum menţionat, la efectuarea unei manevre de depăşire a acroşat cu oglinda retrovizoare stânga o minoră de 17 ani, după care a părăsit locul faptei fără încuviinţarea poliţiei.
Echipa complexă formată din poliţişi ai Serviciului Rutier, împreună cu poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Sînmihaiu Almaşului au identificat în scut timp persoana bănuită de comiterea faptei. De subliniat că evenimentul s-a soldat cu rănirea uşoară a pietonului.
În cauză, oamenii legii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei.
Conform articolului 338 Cod Penal, părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea poliţiei sau procurorului care efectuează cercetarea locului faptei, de către conducătorul vehiculului implicat într-un accident de circulaţie constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.
Nu constituie infracţiune părăsirea locului accidentului când în urma accidentului s-au produs doar pagube materiale; atunci când conducătorul vehiculului, în lipsa altor mijloace de transport, transportă el însuşi persoanele rănite la cea mai apropiată unitate sanitară, dacă se întoarce imediat la locul accidentului; sau când conducătorul autovehiculului cu regim de circulaţie prioritară anunţă de îndată poliţia, iar după terminarea misiunii se prezintă la sediul unităţii de poliţie.

Alte articole

Leave a Comment