Trimişi în judecată pentru înşelăciune

Cele patru persoane acuzate de către procurorii zălăuani că au înşelat o firmă din Zalău cu aproape 160.000 de lei au fost trimise în judecată luni, ne-a declarat Dana Puiu, purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Zalău. Tot luni, instanţa a constatat legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive a inculpaţilor şi a dispus menţinerea acesteia. Cei patru vor rămâne după gratii cel puţin 60 de zile, perioadă în care pot solicita cereri de eliberare condiţionată.
Decizia magistraţilor poate fi atacată cu recurs în termen de 24 de ore de la comunicare.
În dosarul de înşelăciune sunt implicate, potrivit purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, trei bărbaţi şi o femeie. În iulie 2013, aceştia ar fi prejudiciat o societate din Zalău cu aproape 160.000 de lei, după ce au încasat banii în contul a 25 de tone de combustibil, însă nu au mai furnizat marfa.
Liderul reţelei, vâlceanul Cristian Bălan, este acuzat de înşelăciune, iar ceilalţi trei membri – Vasile Roman, din Giurgiu, Vasile Bobi Deaconu, din Râmnicu Vâlcea, şi Minodora Chişorcă, din Bucureşti vor fi judecaţi sub acuzaţia de complicitate la înşelăciune.
Primul termen al procesului a fost stabilit pentru 23 octombrie 2013.

Alte articole

Leave a Comment