Trimis în judecată pentru o cotonogeală în centrul Zalăului

Trei persoane au fost trimise în judecată în prima săptămână a lunii februarie de către procurorii zălăuani.
Prin rechizitoriul din 3 februarie, inculpatul D.R.M. a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Potrivit unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, în 3 august 2015, în jurul orei 8.40, bărbatul a condus autoturismul marca VW Polo, cu număr de înmatriculare SJ-02-DRM, din localitatea Fetindia spre Aghireş, având o alcoolemie de 0,51 mg/l alcool în aerul expirat.
Şi inculpatul I.C.A. va fi adus în faţa judecătorilor după ce ar fi condus un vehicul sub influenţa alcoolului. Sursa citată arată că în 4 septembrie 2015, în jurul orei 1, acesta a condus autoturismul marca VW, cu număr de înmatriculare SJ-03-YYM, pe bulevardul Mihai Viteazul din Zalău, în direcţia Gară-Centru, având o alcoolemie de 0,58 mg/l alcool în aerul expirat.
La rândul său, inculpatul P.I.V. va da socoteală instanţei pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe. Fapta s-ar fi produs în 8 februarie 2015, în jurul orei 3.30, pe platoul din faţa Casei de Cultură din Zalău, când, susţin anchetatorii, bărbatul “i-a aplicat persoanei vătămate B.I., în urma acţiunii de provocare a acestuia, două lovituri de pumn în zona feţei, iar după ce persoana vătămată a căzut la pământ, i-a mai aplicat o lovitură de picior, provocându-i leziuni care au necesitat pentru vindecare 50-55 zile de îngrijiri medicale”.
“Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale şi sesizarea instanţei este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se mai arată în comunicatul de presă al Parchetului.

Alte articole

Leave a Comment