Trenurile circulă din nou pe ruta Dej-Jibou

Traficul feroviar între Dej şi Jibou a fost reluat luni după-amiază, după ora 17, la mai bine de două zile după ce zece vagoane ale unui tren marfar ce transporta sare au deraiat la intrare în staţia Letca. Informaţia ne-a fost confirmată de către primarul comunei Letca, Dorel Man.
Potrivit unui comunicat al Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA, angajaţii instituţiei au făcut lucrările finale de reparaţii şi de verificare a liniei şi a componentelor infrastructurii, precum şi operaţiunile de eliberare a zonei, astfel încât circulaţia trenurilor s-a reluat în condiţii de siguranţă.
În fiecare din zilele în care traficul feroviar a fost închis, pe ruta amintită nu au circulat 14 garnituri de marfă şi de călători.
Reamintim că în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 1, zece vagoane din componenţa unui tren de marfă care transporta sare au deraiat în staţia Letca, nefiind înregistrate victime. Traficul a fost blocat, iar transbordarea călătorilor între staţiile Dej şi Jibou a fost asigurată cu mijloace auto puse la dispoziţie de CFR SA şi CFR Călători.
Trenul avea în componenţă 29 de vagoane, plus locomotiva.
În acest caz a fost demarată o anchetă, condusă de un procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj. Surse neoficiale susţin că uzura şinelor ar putea fi una dintre cauzele accidentului de la Letca.
Un raport final al investigaţiei va fi dat publicităţii abia peste câteva săptămâni.

Alte articole

Leave a Comment