Trei incendii la autoturisme în doar 24 de ore

Pompierii zălăuani au fost solicitaţi să intervină, marți după-amiaza, la un incendiu izbucnit la un autoturism aflat pe bulevardul Mihai Viteazul (în apropiera unei benzinării). Potrivit informațiilor primite de la ISU Sălaj, cauza probabilă de incendiu a fost de natură electrică. Au ars piese şi componente din compartimentul motor.

Câteva ore mai târziu, Secţia de pompieri Jibou a fost solicitată să intervină la un alt incendiu la un autoturism aflat la ieşirea din localitatea Cernut, înspre Dej.

Cauza probabilă de incendiu a fost de natură electrică, iar din nefericire, autoturismul a ars aproape în întregime. Miercuri, în jurul orei 13.10, Detaşamentul de pompieri Zalău a fost solicitat să intervină la un nou incendiu, de această dată la un autoturism aflat în zona Armătura. Cauza probabilă de incendiu a fost de natură electrică.  Incendiul a fost lichidat rapid, pagubele fiind  minore.

Cele mai frecvente cauze probabile de izbucnire a incendiilor la autoturisme sunt de natură electrică- scurtcircuitul electric care apare, de cele mai multe ori, din cauza improvizaţiilor efectuate la instalaţiile electrice, sau de natură termică prin supraîncălzirea prin frecarea la sitemele de frânare (plăcuţe de frână, saboţi, discurile de ambreaj). Alte cauze care pot produce incendii la autoturisme pot fi scurgerile de combustibil în urma unui accident rutier sau chiar în urma unei defecţiuni la sistemul de alimentare cu combustibil.

 

 

Leave a Comment