Transportul de lemne fără acte: şoferi amendaţi şi cu marfa confiscată

Mai multe persoane care transportau lemne fără acte de provenienţă au fost depistate de polițiștii sălăjeni, la finalul săptămânii trecute, pe drumurile din judeţ. Astfel, polițiștii de ordine publică din Jibou au depistat, pe strada Stejarilor, un autoturism condus de un bărbat din Jibou care transporta 1, 89 metri cubi de lemne, de esență tei, fără a deține aviz de însoțire. Bărbatul a fost sancționat contravențional, iar cantitatea de lemne a fost confiscată. De asemenea, polițiștii Postului de Poliție Fildu de Jos au prins în flagrant delict doi cetățeni, care transportau material lemnos fără a deține documente legale de proveniență. Unul dintre aceștia, domiciliat în localitatea Vânători județul Cluj, a fost depistat în localitatea Agrij, transportând 0,5 metri cubi de material lemnos de esență fag. Cel de-al doilea, un bărbat din comuna Buciumi, a fost fost depistat de polițiști în comuna Buciumi în timp ce transporta 0,9 metri cubi de lemne de estență carpen. Cei doi bărbați au fost sancționați contravențional, iar materialul lemnos le-a fost confiscat.

Au vândut lemne fără acte

Tot la finalul săptămânii trecute, polițiștii Postului de Poliție Fildu de Jos au identificat doi cetățeni din comună care, la începutul lunii în curs, ar fi comercializat cantitatea de 5,2 metri cubi de lemne  fără documente de proveniență. Polițiștii au stabilit că lemnele au fost vândute unor persoane din județul Cluj. Atât vânzătorii, cât și compărătorii au fost sancționați contravențional, iar materialul lemnos a fost confiscat.

În Fildu de Jos, transport de lemne fără acte de provenienţă              

Polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Sânmihaiu Almașului au depistat în trafic, în localitatea Fildu de Jos, o autoutilitară condusă de un bărbat de 46 de ani, din comună, care transporta 3,72 de metri cubi de lemne de esență cer, fără a deține documente de proveniență. Polițiștii au confiscat materialul lemnos și i-au aplicat bărbatului o sancțiune contravențională.

Leave a Comment