Trafic ingreunat de incendiul izbucnit la o deponie

Trafic ingreunat de incendiul izbucnit la o deponiePompierii simleuani din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Porolissum al judetului Salaj au fost nevoiti sa intervina, la sfarsitul saptamanii trecute – vineri, in jurul orei 23 – pentru stingerea unui incendiu izbucnit la groapa de gunoi a orasului Simleu Silvaniei. Nu doar extinderea incendiului a grabit interventia pompierilor, cat si fumul degajat in urma arderii resturilor menajere ce a pus in pericol circulatia rutiera de pe drumul DJ 1087. Dupa cum ne-a declarat Lucian Jacodi, purtatorul de cuvant al ISU Salaj, se pare ca incendiul a izbucnit de la jarul nestins al unei tigari aruncate neglijent de catre un trecator.

Si pompierii din cadrul Detasamentului din Zalau au fost solicitati, tot la finele saptamanii trecute, de aceasta data sambata, la ora 00:50, pentru a stinge incendiul izbucnit la depozitul de plante furajere a gospodariei lui R. Ambroziu, din localitatea Treznea. Din nou, cauza probabila de incendiu a fost jarul nestins al unei tigari aruncate la intamplare. Au ars astfel aproximativ 1.600 de kg de plante furajere si s-au deteriorat 20 de metri patrati de izolatie de poliester de la casa vecina.

La weekend-ul incarcat de evenimente au participat si pompierii din Jibou, care au fost solicitati, in data de 9 mai, la ora 15:45, pentru a stinge incendiul izbucnit la vegetatia uscata de pe o pasune langa localitatea Poiana Ontii, comuna Cristolt. Cauza probabila de incendiu a fost focul lasat nesupravegheat de catre o persoana necunoscuta, arzand astfel vegetatia uscata pe o suprafata de un hectar si aproximativ 1,5 hectare de litiera de padure. De mentionat ca la interventie au participat si membrii Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta al comunei Cristolt, a precizat Jacodi.

Alte articole

Leave a Comment