Tir cu cherestea, confiscat de polițiștii sălăjeni

Un tir încărcat cu aproape 25 de metri cubi de cherestea a fost confiscat de polițiști. Motivul? Marfa transportată era fără acte.

După cum au explicat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, în cursul zilei de ieri, polițiștii Biroului Silvic împreună cu cei din cadrul Postului de Poliție Crasna au oprit în trafic, în localitatea Crasna, un tir care trasnsporta cherestea. Șoferul, un bărbat în vârstă de 35 de ani din Huedin, a prezentat un aviz de însoțire a lemnului, emis în 29 septembrie, pentru cantitatea de 24,75 mc de cherestea. În urma investigațiilor efectuate de polițiști, s-a stabilit că avizul de însoțire prezentat de șofer fusese folosit pentru un alt transport, în aceeași zi, rezultând că s-a efectuat un transport multiplu, cel de-al doilea fiind fără documente legale de trasnport.

Polițiștii împreună cu reprezentanții silvici au inventariat materialul lemnos care era încărcat în semiremorcă și a rezultat 36,46 metri cubi de cherestea rășinoase, în valoare de peste 31 de mii de lei.

„Polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de Transport cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase, în volum de peste 10 mc, neînsoţite de documente specifice de transport, faptă prevăzută în Legea nr.46/2008 şi au dispus reţinerea în vederea confiscării a ansamblului de vehicule sus-menţionat şi a întregii cantități de cherestea transportate”, au precizat reprezentanții IPJ Sălaj.

2 Thoughts to “Tir cu cherestea, confiscat de polițiștii sălăjeni”

  1. […] Un tir încărcat cu aproape 25 de metri cubi de cherestea a fost confiscat de polițiști. Motivul? Marfa transportată era fără acte. După cum au explicat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, în cursul zilei de ieri, polițiștii Biroului Silvic împreună cu cei din cadrul Postului de Poliție Crasna au oprit în trafic, în localitatea Crasna, un tir care trasnsporta cherestea. Șoferul, un bărbat în vârstă de 35 de ani din Huedin, a prezentat un aviz de însoțire a lemnului, emis în 29 septembrie, pentru cantitatea de 24,75 mc de… Citeste mai mult […]

    1. Anonim

      unde mergea marfa>?destinatia de pe aviz? ce stire e asta fara informare?

Leave a Comment