Tineri din Bobota, prinşi după ce au scos bani de pe carduri furate

Doi tineri de 21 şi 27 de ani, ambii din comuna Bobota, s-au ales cu dosar penal şi sunt cercetaţi de poliţiştii zălăuani pentru furt calificat, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi accesul ilegal la un sistem informatic, fapte comise în perioada octombrie-noiembrie, în municipiul Zalău. Cei doi au fost identificaţi joi, 15 noiembrie, de către poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale.
Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, din cercetări s-a stabilit că în noaptea de 16 spre 17 octombrie, tinerii au pătruns în locuinţa unui bărbat, de unde au sustras mai multe bunuri, respectiv două motofierăstraie, un telefon mobil şi două portofele în care se aflau documentele de identitate, carduri bancare, inclusiv codul pin, şi 1.150 lei. După comiterea faptei au mai sustras de pe un card 1.400 lei.

De asemenea, în noaptea de 31 octombrie spre 1 noiembrie, tânărul de 21 de ani a pătruns în locuinţa unei femei de unde a furat două laptop-uri și o geantă în care se aflau actele de identitate, 1.700 lei și un card bancar. După comiterea faptei, acesta s-a deplasat la un ATM, de pe raza municipiului, de unde a retras 4.000 de lei.

Până în prezent oamenii legii au recuperar aproximativ 40 la sută din sumă, banii urmând să fie restituiţi părţilor vătămate.

În baza ordonanţei de reţinere emisă de poliţişti, în 15 noiembrie, tânărul de 21 de ani a fost reţinut şi depus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Sălaj, iarîn cursul zilei de vineri, 16 noiembrie, a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt calificat, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi accesul illegal la un sistem informatic.
Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a acestora.

Alte articole

2 Thoughts to “Tineri din Bobota, prinşi după ce au scos bani de pe carduri furate”

  1. Anonim

    Oamenii proști păstrează codul PIN împreună cu cardul. Așa nu se învață minte, mai bine nu prindea poliția hoții, pierzînd banii aveau o șansă să învețe.

  2. Anonim

    VERII LUI PAUL MAGHIU DIN BOBOTA?

Leave a Comment