Tigari din Republica Moldova, comercializate la coltul strazii

Tigari din Republica Moldova, comercializate la coltul straziiAproape 4.000 de lei au insumat sanctiunile contraventionale aplicate de jandarmii salajeni in urma activitatilor specifice desfasurate in perioada 25-28 noiembrie, in judet. De asemenea, pe linia prevenirii si combaterii fenomenului infractional a fost constatata o infractiune de contrabanda cu tigari.

Potrivit informatiilor furnizate de ofiterul de relatii publice din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Salaj, Isaia Micle, principalele probleme cu care s-au confruntat jandarmii in intervalul mentionat au fost: actele de comert ilicit, provocarea de scandal pe fondul consumului de bauturi alcoolice, adresarea de injurii si amenintari cu acte de violenta, precum si consumul de bauturi alcoolice in locuri publice. Pentru astfel de fapte au fost aplicate 14 sanctiuni contraventionale, din care sase avertismente si opt amenzi in valoare de 3.900 de lei, a declarat Isaia Micle.

Pe langa contraventiile constatate, jandarmii au intocmit si un dosar de cercetare penala. Astfel, sambata dimineata, un echipaj de jandarmi, aflandu-se in misiune specifica pe raza municipiului Zalau, a prins in flagrant o persoana care detinea si oferea spre vanzare tigari de provenienta straina. In urma cercetarilor efectuate pentru stabilirea imprejurarilor in care a fost comisa fapta, jandarmii au constatat ca faptuitorul, K.Z, de 47 de ani, din Zalau, detinea si oferea spre comercializare 120 de tigarete marca Doina, de provenienta Republica Moldova. In cauza, pe numele faptuitorului, jandarmii au intocmit actele de constatare a infractiunii flagrante de vanzare si detinere a bunurilor sau a marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, fapta prevazuta si sanctionata de art. 270, alin. 3 Cod vamal, a declarat purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Salaj. Tigarile de contrabanda au fost confiscate. Dosarul cu actele de constatare a infractiunii urmeaza a fi inaintat Parchetului de pe langa Judecatoria Zalau.

Alte articole

Leave a Comment