Tânăr din Dragu arestat după ce a tâlhărit o vârstnică

Un tânăr de 19 ani din comuna Dragu îşi va petrece următoarele 30 de zile după gratii, pentru săvârşirea a trei infracţiuni: furt, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului şi tâlhărie calificată. Iulian Ambasador L. a fost arestat preventiv printr-o decizie a Judecătoriei Jibou, de vineri, 20 iulie.
Faptele s-au produs în prima jumătate a lunii iulie, inculpatul fiind prins de către poliţişti la o săptămână după comiterea tâlhăriei. Potrivit procurorilor jibouani, în 12 iulie, după ora 23, sălăjeanul a pătruns fără drept în gospodăria unei vârstice din comună şi prin forţarea unui geam, a intrat în casa acesteia, a lovit-o şi a ameninţat-o cu moartea pe proprietară, după care i-a sustras portmoneul în care avea 600 de lei şi actele de identitate. „Inculpatul i-a interzis părţii vătămate să aprindă lumina în încăpere, însă femeia i-a recunoscut vocea, întrucât bărbatul o ajutase anterior la muncile din gospodărie”, ne-a declarat procurorul Marta Daniela Chiş.
Sursa citată a mai precizat că tânărul are antecedente penale, fiind condamnat la măsuri educative privative de libertate în perioada în care era minor, pentru complicitate la tâlhărie. Cercetările au stabilit că el este autorul unui furt comis în 5 iulie şi că în 15 iulie a condus un vehicul pe drumurile publice în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. De asemenea, este cercetat în mai multe dosare de furt.

Leave a Comment