Sute de soferi certati cu legea

Sute de soferi certati cu legeaAproximativ 760 de sanctiuni contraventionale au fost aplicate in trafic, in ultima saptamana, de catre politistii salajeni. Valoarea amenzilor a insumat peste 79.000 de lei, majoritatea fiind scrise conducatorilor auto.

Potrivit unui comunicat de presa remis de Inspectoratul de Politie Judetean Salaj, in perioada 5-11 noiembrie, politistii rutieri au constatat 12 fapte de natura penala si au aplicat 760 de sanctiuni contraventionale in valoare de 79.200 de lei. Contraventional au fost sanctionati 81 de pietoni, care au traversat ori s-au deplasat neregulamentar pe drumul public, 27 persoane care s-au deplasat pe biciclete sau mopede neechipate corespunzator si alte noua care conduceau carute fara ca acestea sa fie echipate corespunzator.

Majoritatea sanctiunilor au fost scrise insa soferilor. Anume, au fost sanctionati 643 de conducatori auto pentru diferite abateri, dintre care 269 de soferi pentru conducerea autovehiculelor cu viteza peste limita legala, se arata in informatia de presa.

Pe langa amenda primita, 27 de conducatori auto au ramas si fara permisul de conducere: opt soferi pentruca s-au urcat bauti la volan, cinci pentru depasirea vitezei legale cu peste 50 de kilometri/ora, iar alti zece pentru ca nu au respectat semnificatia culorii rosii a semaforului electric, nu au acordat prioritate de trecere pietonilor sau vehiculelor in drept si au circulat pe contrasens.

De asemenea, au fost retinute si 11 certificate de inmatriculare pentru conducerea autovehiculelor cu defectiuni tehnice, inspectie tehnica periodica expirata sau lipsa politei de asigurare obligatorie de raspundere civila auto.

Alte articole

Leave a Comment