Sute de soferi amendati saptamanal pentru viteza

Sute de soferi amendati saptamanal pentru vitezaPeste 600 de conducatori auto au fost sanctionati contraventional, in ultima saptamana, pentru incalcarea regulilor de circulatie, dintre care aproximativ 250 pentru viteza excesiva. Potrivit unui comunicat de presa remis de Inspectoratul de Politie Judetean Salaj, politistii rutieri au constatat, in perioada 12-18 noiembrie, 19 fapte de natura penala si au aplicat 768 de sanctiuni contraventionale in valoare totala de 68.700 de lei.

Pentru diferite abateri in trafic au fost sanctionati 675 de conducatori auto, dintre care 253 pentru ca au condus autovehicule cu viteza peste limita legala. Contraventional au fost sanctionati si 59 de pietoni care au traversat ori s-au deplasat neregulamentar pe drumul public, 32 de persoane care s-au deplasat pe biciclete sau mopede neechipate corespunzator si alte doua persoane care conduceau carute, fara ca acestea sa fie echipate corespunzator, se arata in informatia de presa.

Pe langa amenda primita, 29 de soferi au ramas si fara permisul de conducere, fiindu-le suspendat dreptul de a conduce, majoritatea pentru efectuarea neregulamentara a manevrei de depasire. De asemenea, noua soferi au ramas si fara certificatele de inmatriculare ale autovehiculelor, acestea prezentand defectiuni tehnice, inspectia tehnica periodica expirata sau lipsa politei de asigurare obligatorie de raspundere civila auto.

Apartament din Zalau, cuprins de flacari

Un apartament dintr-un bloc de locuinte din municipiu a fost cuprins de flacari, in noaptea de joi spre vineri, proprietara fiind trezita din somn de fumul innecacios ce a cuprins imobilul. Femeia a anuntat imediat autoritatile.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Porolissum al judetului Salaj, lt. Lucian Jacodi, a declarat ca interventia pompierilor militari a limitat extinderea incendiului si in celelalte camere sau in apartamentele vecine. Detasamentul de pompieri Zalau a fost solicitat sa intervina, vineri dimineata, la ora 4.35, pentru a stinge incendiul izbucnit la un apartament dintr-un imobil situat pe strada Sfanta Vineri din municipiul Zalau. Cel mai probabil, incendiul a izbucnit de la un scurtcircuit produs la veioza lasata sub tensiune in camera de zi, a declarat purtatorul de cuvant.

Au ars canapeaua, piese de mobilier din camera, un covor si s-au degradat un telelevizor, o centrala termica, geamurile si tocurile din termopan. Din fericire, nu s-au inregistrat victime.

Alte articole

Leave a Comment