Sute de pacienţi au dat buluc la Urgenţe

Aproape 1.000 de persoane s-au prezentat la Unitatea de Primire Urgențe (UPU) din cadrul Spitalului Județean de Urgență Zalău, în doar o săptămână, mai exact în perioada 3-10 octombrie. Potrivit reprezentanților unității spitalicești, din totalul celor 954 de pacienți prezenți la UPU Zalău, 541 au fost internați pentru tratament și investigații medicale în diferite secții ale spitalului. Cei mai mulți pacienți care s-au prezentat la Urgențe pentru a solicita sprijin au fost cu: plăgi, fracturi, traumatisme, entorse și contuzii – 178 de cazuri; gastrită, gastroduodenită, enterocolită, gastro – enterocolită – 72 de cazuri; travaliu declanșat – 28 de cazuri; colică abdominală – 11 cazuri; intoxicație post ingestie cu ciuperci – 11 cazuri; hipertensiune arterială – nouă cazuri; apendicită – șase cazuri; mușcături de câine – cinci cazuri și politraumstism prin accident rutier – un caz. Comparativ cu perioada 26 septembrie – 3 octombrie , penultima raportare, numărul pacienţilor care au ajuns la UPU pentru a solicita sprijin medical a scăzut cu 45 de persoane, de la 999 la 954.

3 Thoughts to “Sute de pacienţi au dat buluc la Urgenţe”

  1. […] Aproape 1.000 de persoane s-au prezentat la Unitatea de Primire Urgențe (UPU) din cadrul Spitalului Județean de Urgență Zalău,  » Mai multe detalii […]

  2. Livia

    Tesinschi ce te mira faptul ca au dat buluc? Dacă suntem bolnavi? In policlinica pana îți vine rândul ….. mori cu zile! E România lucrului bine făcut! A lui Iohanis, Câțu, Cioloș, Orbán, Ciucă, etc….!!!!

  3. Viorica

    Sa ii bată bunul Dumnezeu pe toți care au condusă aceasta tara fin 1990 in coace!! Toți care au fost șefi de stat, președinți de senat sau camera deputaților, șefi de concentrate și deconcentrate sa trăiască 3 zile cu ziua de alaltăieri!!! Asta le doresc și le urez!

Leave a Comment