„Ştafeta Veteranilor” ajunge miercuri la Zalău

Mai mulţi militari din cadrul Regimentului 69 Artilerie Mixtă „Silvania” vor participa la „Ştafeta Veteranilor 2018”, un eveniment organizat de Ziua Armatei Române, pentru a aduce un omagiu militarilor răniţi ori decedaţi în teatrele de operaţiuni.

Preluarea ştafetei va avea loc miercuri, 24 octombrie, de la ora 12. în cadrul unei festivităţi organizate în faţa Primăriei Zalău, la care vor lua parte oficialităţi locale, dar şi reprezentanţi ai structurilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Evenimentul ajuns la a cincea ediţie presupune parcurgerea unui traseu de 3.300 de kilometri, cu 50 de localităţi importante din ţară, pe trei itinerarii – roşu, galben şi albastru. Militarii Regimentului 69 – Florin Dîrjan, Adrian Văsăliuţ, Claudiu Sava, Daniel Magdaş, Rodica Ardelean, Radu Turian, Andreea Inceu, Andrei Crainic, Adriana Muscă, Florin Mureşan, Gavril Boga, Sebestyen Istvan şi Felician Bele vor participa pe ultima parte a traseului, pe itinerariul Zalău-Carei, respectiv Baia Mare-Carei, purtând cu ei ştafeta reprezentată de două dintre culorile drapelului naţional, galben, respectiv albastru, drapelul naţional şi steagurile de identificare ale unităţilor din care fac parte.

De asemenea, ei vor participa la final la festivitatea prilejuită de Ziua Armatei în Carei, ultima localitate eliberată în cel de-al Doilea Război Mondial.
Acţiunea are ca scop promovarea valorilor naţionale şi a respectului faţă de veteranii şi eroii României din toate războaiele, dorindu-se o punte de legătură între mediul militar şi cel civil.

Alte articole

Leave a Comment