Sprijin financiar pentru crescătorii de porci și păsări

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură aduce la cunoștință faptul că în data de 23 mai, Centrele Județene au efectuat plata aferentă ajutorului de stat acordat pentru susținerea activității crescătorilor de animale domestice, și mai exact de porci și păsări de curte, în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei. În următoarele două zile, beneficiarii se vor bucuca de acești bani. Suma plătită este în valoare de 322.571.806.13 lei, fiind acordată de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, astfel: 141.305.024.56 de lei pentru sectorul porcinelor unui număr de 234 de beneficiari, iar 181.266.781.57 de lei pentru păsările de curte unui număr de 349 de beneficiari. De asemenea, cuantumul ajutorului de stat este de:

  • 100 euro/UVM pentru capacitatea de producție a porcinelor la îngrășat și/sau animale de reproducție, respectiv scroafe și/sau scrofițe montate.
  • 100 euro/UVM pentru capacitatea de producție pui de carne, pui de curcă, găini reproducție rase grele și/sau tineret de reproducție, găini ouătoare și/sau tineret de înlocuire, precum și pui de găină eclozionați și/sau pui de curcă eclozionați.

Ajutorul de stat destinat crescătorilor de porcine s-a calculat prin înmulțirea capacității de producție în condiții minime de bunăstare, echivalent UVM, în funcție de categoriile de porci, respectiv porci la îngrășat sau animale de reproducție cu cuantumul de 100 euro/UVM. Ajutorul de stat destinat crescătorilor de păsări s-a calculat prin înmulțirea capacității de producție în condiții minime de bunăstare, echivalent UVM, în funcție de categoriile de păsări, respectiv pui de carne, pui de curcă, găini reproducție rase grele și/sau tineret de reproducție, găini ouătoare și/sau tineret de înlocuire, precum și pui de găină eclozionați și/sau pui de curcă eclozionați, cu cuantumul de 100 euro/UVM. Valoarea totală a ajutorului ce poate fi acordată pentru fiecare beneficiar nu depășește echivalentul în lei a 280.000 de euro, iar la cursul de schimb valutar de 4.9334 lei pentru 1 euro.

2 Thoughts to “Sprijin financiar pentru crescătorii de porci și păsări”

  1. […] Agriculturii și Dezvoltării Rurale, astfel: 141.305.024.56 de lei pentru… Articolul Sprijin financiar pentru crescătorii de porci și păsări apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]

  2. Dorina

    1 Euro, azi e 5,9744! De ce li se da 4, 9334? I-ar te fura statul…. Votatii PSD+PDL !!! Mult succes!!!

Leave a Comment