Şoferii, opriţi de poliţişti pentru a fi serviţi cu o cafea

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, cu sprijinul Crucii Roșii – Filiala Sălaj, au desfășurat o activitate preventivă în scopul reducerii accidentelor rutiere pe fondul oboselii la volan și au oferit cafea și ceai participanților la trafic.

La prima ora a dimineții, polițiștii s-au aflat pe Drumul Național 1F, la intrarea în municipiul Zalău, unde au oprit autovehiculele pentru a-i determina pe șoferi, în special pe cei aflați în tranzit, să facă o scurtă pauză de cafea sau ceai.

Prin această activitate, li s-a reamintit acestora cât de important este să pornească odihniți la drum și să facă o pauză atunci când se simt obosiți, întrucât oboseala la volan este una din cauzele des întâlnite în producerea de accidente. Polițiștii au venit în sprijinul șoferilor următoarele şi cu o serie de recomandări:

 

 

„Odihniți-vă bine înainte de  a porni la drum. Dacă nu vă simțiți bine sau suficient de odihniți, nu conduceți. Evitați administrarea de medicamente care afectează capacitatea de a conduce autovehicule, dacă intenționați să plecați la drum. Etapizați-vă călătoria, prevăzând pauze pentru a mânca și a vă odihni. Pentru un plus de siguranţă, în mers, măriţi distanţa dintre vehicule. Evitaţi depăşirile care, în condiţii de vizibilitate redusă, se dovedesc extrem de periculoase”.

One Thought to “Şoferii, opriţi de poliţişti pentru a fi serviţi cu o cafea”

Leave a Comment