Șoferi inconștienți pe drumurile Sălajului

Trei șoferi aflați în trafic pe drumurile din județul Sălaj s-au ales cu dosare  penale, la finalul săptămânii trecute. Doi dintre aceștia conduceau autoturismele fiind sub influența băuturilor alcoolice, iar unul nu deținea permis de conducere. Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, la finalul săptămânii trecute, în 9 ianuarie, un bărbat în vârstă de 51 de ani domiciliat în județul  Buzău  fost depistat în timp ce conducea o autoutilitară pe strada Plopilor din Cehu Silvaniei, având o alcoolemie de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost însoțit de oamenii legii la Centrul de Permanență Cehu Silvaniei unde i s-au recoltat probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În prezent se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Cu alcoolul la “bord”

Tot în aceeași zi, lucrătorii secției au oprit pentru control pe DN 1 G, între localitățile Cuzăplac și Zimbor, un autovehicul înmatriculat în Sălaj al cărui conducător auto emana halenă alcoolică. Persoana a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.57 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost invitat să-I însoțească pe polițiști la sediul Unității de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Zalău pentru recoltarea de probe, însă acesta a refuzat. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Pe drumurile publice, fără permis de conducere

Conform sursei menționate, duminică, 10 ianuarie, lucrătorii Secției 2 Poliție Rurală Sânmihaiu Almașului, în timp ce efectuau activități de supraveghere și control în traficul rutier, în Românași, au oprit pentru verificare un autoturism înmatriculat în Sălaj condus de un tânăr de 25 ani. În urma solicitării documentelor personale și ale autoturismului, s-a constatat ca acesta nu figurează ca posesor permis de conducere de nicio categorie. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a deține permis de conducere.

One Thought to “Șoferi inconștienți pe drumurile Sălajului”

  1. Mihai

    Cata vrajeala au și polițiștii când ai la fiola 0,57 te iau ei cu forța să te ducă la sânge, iar când ai 0,06 nu te mai întreabă să mergi la sânge, trebuie să soliciți tu că altfel rămâi fără permis, să-ți iasă 0,00 probele, am pățit, am avut la fiola 0,07 și la sânge a ieșit 0,00

Leave a Comment