Șoferi, atenție la viteză! Vezi unde sunt amplasate aparatele radar

Nerespectarea regimului legal de viteză, neacordarea de prioritate pietonilor și vehiculelor, conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, dar și transportul de persoane, sunt acţiunile desfăşurate de poliţiştii rutieri în perioada 8-13 decembrie în întreg județul Sălaj. Pe linie de viteză, aparatele radar din dotarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj vor fi amplasate atât în municipiu și orașe, dar și pe drumurile naționale și județene. În perioada amintită, radarele vor fi prezente pe următoarele sectoare de drum: în municipiul Zalău vor fi amplasate radare pe bulevardul Mihai Viteazul, strada Corneliu Coposu și strada 22 Decembrie 1989. În Şimleu Silvaniei pe strada Gheorghe Lazăr, pe DN 1H: între Şimleu Silvaniei şi Pericei, precum şi pe porţiunea de drum Şimleu Silvaniei – Nuşfalău – Ip. În Jibou radarele vor funcţiona pe strada 22 Decembrie, pe DN 1H, între Jibou şi Var, dar şi pe DN 1G, între Bălan şi Tihău. Poliţiştii de la rutieră vor amplasa aparatele radar pe DN 1F: Românaşi – Poarta Sălajului – Sutoru – Zimbor, pe ruta Sălăjeni – Sărmăşag – Bobota – Zalău – Mirşid, dar şi pe DN 1C, între localităţile Ileanda – Gâlgău – Glod. Mare grijă la pedala de acceleraţie trebuie să aibă şi cei care vor circula pe drumul judeţean 108 G: Crasna – Cizer. De asemenea, poliţiştii vor acţiona şi cu aparatul radar TruCam, pe DN 1F, pe sectoarele de drum Zalău-Bobota şi Zalău-Sâncraiu Almaşului.

Conducând preventiv, şoferii pot salva vieţi!

Reprezentanții IPJ Sălaj recomandă conducătorilor auto să adapteze permanent viteza de deplasare la drum şi de trafic, să nu conducă sub influenţa băuturilor alcoolice sau dacă sunt obosiţi, iar în intersecţiile nedirijate, la depăşirea mijloacelor de transport în comun sau a altor autovehicule, să acorde atenţie sporită pentru a putea opri în orice moment în siguranţă. “Fiți prudenți în trafic și respectați regulile de circulație rutieră!”, au precizat reprezentanții IPJ Sălaj.

Alte articole

One Thought to “Șoferi, atenție la viteză! Vezi unde sunt amplasate aparatele radar”

  1. Anonim

    Du te pana la Iasi conducand preventiv adica cu 50 la ora in localitati(si nu putine) si 90 /h in afara localitatilor, asta inseamna preventiv, nu? vezi cand ajungi! Inteleg ca e nevoie de preventie, dar nu de a vanati amenzi!

Leave a Comment