Șoferi atenție! Drumurile Sălajului sunt împânzite de polițiști

Având în vedere minivacanța ocazionată de sărbătorirea Zilei Unirii Principatelor Române, polițiștii rutieri și de ordine publică sunt prezenți în trafic pe toate drumurile din județ, pentru fluidizarea traficului rutier şi prevenirii producerii evenimentelor rutiere grave, dar și pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, a conducerii cu viteză excesivă şi a depăşirilor neregulamentare.

Recomandările polițiștilor

Pe această cale polițiștii vin cu o serie de recomandări pentru șoferi. „Circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor din trafic, în special când se merge în coloană şi nu uitaţi de politeţea rutieră. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, în mers, măriţi distanţa dintre vehicule. Conduceţi prudent, fără bruscarea comenzilor autoturismului, asiguraţi-vă temeinic înainte de efectuarea fiecărei manevre şi evitaţi depăşirile care, în condiţii de vizibilitate redusă, se dovedesc extrem de periculoase. Respectaţi regimului legal de viteză! Viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile de drum sau trafic reprezintă unul dintre principalii factori generatori ai accidentelor rutiere în România. Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere. În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi la cel mai apropiat poliţist ori sunaţi la 112”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj.

Pentru evitarea neplăcerilor pricinuite de aglomerarea arterelor rutiere sau a ambuteiajelor care pot apărea în această perioadă, Poliţia Rutieră face apel la toţi participanţii la trafic să-şi planifice din timp deplasările, să se informeze cu privire la traseul ales, starea drumurilor şi prognoza meteo.

 

2 Thoughts to “Șoferi atenție! Drumurile Sălajului sunt împânzite de polițiști”

  1. […] Având în vedere minivacanța ocazionată de sărbătorirea Zilei Unirii Principatelor Române, polițiștii rutieri și de ordine publică vor fi prezenți în trafic pe toate drumurile din județ Citeste mai mult […]

  2. […] Având în vedere minivacanța ocazionată de sărbătorirea Zilei Unirii Principatelor Române, polițiștii rutieri și de ordine publică vor fi prezenți în trafic pe toate drumurile din județ  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment