Şoc şi groază în Gîlgău: focuri de armă în plină stradă

Poliția fost sesizată duminică, 17 decembrie, în jurul orei 10.30, de un şofer cu privire la faptul că în timp ce se deplasa pe Drumul Național 1C, prin localitatea Gîlgău, o persoană necunoscută, care circula cu autoturismul în aceeași direcție de mers, a făcut uz de armă spre autoturismul pe care îl conduce.
Polițiști sălăjeni în colaborare cu polițiștii dejeni au oprit autoturismul în care se afla persoana bănuită de comiterea faptei, în municipiul Dej. Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, mașina era condusă de un bărbat de 49 de ani, din județul Bistrița-Năsăud. În autoturism se mai aflau două persoane: un bistriţean de 23 de ani, pasager pe locul din dreapta față, fiind bănuit că a executat focul de armă, şi o femeie de 27 de ani, din Dâmbovița, pasager pe bancheta din spate.

Din cercetările efectuate de polițiști din cadrul Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase s-a stabilit că șoferul a achiziționat pistolul dintr-o țară europeană și l-a introdus ilegal în țară, deși nu era autorizat să dețină arme și muniție. Atât arma, cât și cele 50 de bucăți de cartușe găsite în autoturism au fost ridicate în vederea confiscării.
Față de cei trei a fost pusă în mișcare acțiunea penală sub aspectul comiterii infracțiunilor de de contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și uz de armă fără drept. De asemenea, față de tânărul de 23 de ani, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Jibou a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Alte articole

Leave a Comment