Situație de criză, simulată la Zalău

Pompieri, ambulanțieri, paramedici și alte forțe specifice au intervenit azi noapte la un operator economic din Zalău unde a fost simulată o situație de criză, un incendiu puternic. Autoritățile au dorit să vadă capacitatea de intervenție și înlăturare a unor situații de criză.

Joi seara, Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență „Porolissum” al Județului Sălaj a organizat și desfășurat un  exercițiu combinat (de conducere și forțe în teren) în care a fost simulată manifestarea unor fenomene meteorologice periculoase (furtuni cu intensificări mari ale vântului) care au generat un incendiu de amploare la un operator economic situat pe Bulevardul Mihai Viteazul din municipiul Zalău. „În cadrul acestui exercițiu a fost verificată atât capacitatea de răspuns a structurilor inspectoratului pentru gestionarea unui eveniment major urmărindu-se totodată și rolul componentelor subsistemului local și județean de management al situațiilor de urgență, cât și conducerea acțiunilor de limitare și înlăturare a efectelor unui incendiu de amploare. Forțele participante la această activitate au fost echipaje din cadrul Detașamentului de pompieri Zalău, secțiilor de pompieri Șimleu Silvaniei și Jibou, grupa operativă a unității, voluntari ISU, cadre ale inspectoratelor județene de poliție și jandarmi, personal din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean, personalul din cadrul operatorului economic”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență „Porolissum” al Județului Sălaj.

One Thought to “Situație de criză, simulată la Zalău”

  1. […] Pompieri, ambulanțieri, paramedici și alte forțe specifice au intervenit azi noapte la un operator economic din Zalău unde a fost simulată o situație de criză, un incendiu puternic. Autoritățile au dorit să vadă capacitatea de intervenție și înlăturare a unor situații de criză. Joi seara, Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență „Porolissum” al Județului Sălaj a organizat și desfășurat un  exercițiu combinat (de conducere și forțe în teren) în care a fost simulată manifestarea unor fenomene meteorologice periculoase (furtuni cu intensificări mari ale vântului) care au generat un incendiu de…  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment