Şimleuanul care a escrocat zeci de persoane, trimis în judecată şi pentru lovire

Bărbatul de 30 de ani din Şimleu Silvaniei trimis în judecată pentru că ar fi ţepuit aproape 100 de persoane, promiţându-le locuri de muncă în Germania, va fi adus în faţa instanţei şi într-un dosar în care este acuzat de lovire şi alte violenţe.
Primul proces a început ieri, la Judecătoria Zalău, cu o amânare, Cristian-Dumitru Chereji fiind acuzat de înşelăciune în formă continuată. În luna octombrie a anului trecut, şimleuanul a postat pe site-ul tocmai.ro oferta de muncă pentru Germania, ce cuprindea 80 de slujbe în agricultură şi 20, în construcţii. În aceeaşi zi, a fost contactat de peste 50 de persoane, interesate să muncească în străinătate. Bărbatul a căutat pe Internet modele de contract, deşi nu era împuternicit de nicio firmă din România ori Germania, pretinzându-le părţilor vătămate să plătească o taxă de intermediere cuprinsă între 135 şi 150 de euro şi 10 lei pentru poliţa de asigurare. Pentru a da credibilitate faptului că încheie contractul într-un singur exemplar, Chereji le spunea că trimite documentul angajatorului pentru a fi înregistrat şi că le va înmâna, ulterior, o copie cu numărul de înregistrare.
În 15 martie 2013, când părţile vătămate trebuiau să-şi înceapă activitatea în Germania, inculpatul le-a comunicat că din cauza vremii nefavorabile, data a fost decalată. Ba mai mult, pentru a scăpa de presiunile venite din partea celor cu care încheiase falsele contracte de muncă, şimleuanul a plecat în Italia pentru o lună, iar la întoarcere, ştiind că este căutat nu doar de victime, ci şi de oamenii legii, s-a ascuns pe la diverşi prieteni.
Anchetatorii au identificat 70 de părţi vătămate, care s-au constituit ca părţi civile, fiecare declarând că a fost prejudiciată cu cel puţin 135 de euro. Valoarea totală a prejudiciului este de 11.767 de euro şi 1.200 de lei. După cum ne-a declarat Dana Puiu, purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Zalău, la prima înfăţişare, cea de miercuri, Chereji şi-a recunoscut fapta, dar şi prejudiciul, ba chiar s-a angajat să-l achite. „Potrivit legii, dacă valoarea prejudiciului este de până la 50.000 de euro şi este recuperat, instanţa poate dispune o amendă administrativă”, a explicat reprezentantul Judecătoriei.
Cel de-al doilea dosar penal a fost înregistrat în 30 septembrie, la Judecătoria Şimleu Silvaniei, Chereji fiind acuzat de lovirea a doi bărbaţi.
Potrivit informaţiilor furnizate de către procurorul Pompilia Stana, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, în noapte de 9/10 septembrie 2013, într-un bar din localitatea Ip, inculpatul a devenit agresiv, fără un motiv anume, şi l-a lovit cu pumnul pe un bărbat care se afla în zonă. La scurt timp, şimleuanul şi-a vărsat nervii pe un alt bărbat, lovindu-l pe motiv că i-a blocat ieşirea cu maşina. Oficialul Parchetului a mai precizat că prima parte vătămată a necesitat şase zile de îngrijiri medicale, iar cea de-a doua, care s-a ales cu fractură de piramidă nazală, între 16 şi 18 zile de îngrijiri medicale.
Pentru fapta sa, Chereji ar putea primi o pedeapsă cuprinsă între trei luni şi doi ani de închisoare sau amendă.

Alte articole

Leave a Comment