Şimleu Silvaniei s-a înfrăţit cu sectorul Rîşcani din Chişinău

Primarul oraşului Şimleu Silvaniei, Septimiu Ţurcaş, a semnat, la finele săptămânii trecute, acordul de înfrăţire dintre oraşul de sub Măgura şi sectorul Rîşcani din Chişinău, Republica Moldova.
Din delegaţia şimleuană care s-a deplasat în ţara vecină au făcut parte, pe lângă Septimiu Ţurcaş, Radu Lazăr, city manager şi Dorel Cherecheş, directorul Centrului Cultural.
Parteneriatul cu sectorul moldovean datează de acum 14 ani, ca urmare a unei colaborări dintre Clubul Copiilor din Şimleu şi Ansamblul „Moştenitorii” din Chişinău. „În tot acest timp au avut loc importante schimburi culturale între cele două comunităţi, tineri, pensionari şi oameni de afaceri din oraşul nostru vizitând Rîşcaniul. În urma deplasării delegaţiei noastre în Republica Moldova, am reuşit să oficializăm o înfrăţire care există de când e lumea în sufletele noastre”, ne-a declarat Septimiu Ţurcaş.
Procedura de înfrăţire cu sectorul Rîşcani a demarat în luna mai a acestui an. Atunci, consilierii şimleuani şi-au dat acordul de principiu, însă demersul nu a putut fi finalizat decât după ce autorităţile au obţinut avizele Ministerului Afacerilor Externe şi ale Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Sâmbătă, această relaţie de prietenie a fost pecetluită de către primarul Septimiu Ţurcaş şi de pretorul sectorului, Mihai Cîrlig.
Oraşul Şimleu Silvaniei mai este înfrăţit cu trei localităţi din Ungaria (Nyirbator, Szarvas şi Albertirsa) şi derulează un proiect de înfrăţire cu localitatea Petach Tikva din Israel.
Cu prilejul vizitei pe care oficialii şimleuani au făcut-o în Republica Moldova, aceştia au luat parte şi la evenimentele din cadrul manifestării „Zilele Chişinăului”, ce au avut loc duminică şi luni.

Alte articole

Leave a Comment