Siguranța în trafic a celor mici, o prioritate a Poliției sălăjene

Poliţiştii sălăjeni acordă o atenție deosebită protejării vieții și integrității corporale a copiilor și îi sancționează pe cei care, prin comportamentul lor, îi pun în pericol pe cei mici.

În primele cinci luni ale acestui an, în urma a 17 acţiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere, polițiștii au aplicat 44 de sancțiuni contravenționale celor care nu au respectat prevederile legale privind transportul copiilor (13 pentru nerespectarea obligaţiei de a se asigura că persoanele minore poartă centuri de siguranţă şi 31 pentru nerespectarea dispoziţiilor privind transportul copiilor în dispozitive de fixare în scaune pentru copii omologate).

Polițiștii atrag atenția asupra importanței respectării regulilor privind transportul copiilor, întrucât cei mici nu se poate proteja singuri.

Astfel, conducătorilor de autovehicule le este interzis să transporte copii în vârstă de până la 3 ani în autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranţă, cu excepţia celor destinate transportului public de persoane, precum şi a taxiurilor dacă în acestea din urmă ocupă orice alt loc decât cel de pe scaunul din faţă, în condiţiile prevăzute de regulament. Copiii cu vârsta de peste 3 ani, având o înălţime de până la 150 centimetri, pot fi transportaţi în autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranţă doar dacă ocupă, pe timpul transportului orice alt loc decât decât cel de pe scaunul din faţă.

În cazul nerespectării obligaţiei de a se asigura că persoanele minore poartă centuri de siguranţă sau sunt transportate în dispozitive de fixare în scaune pentru copii omologate, precum şi în cazul nerespectării dispoziţiilor privind transportul copiilor în autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranţă, conducătorul autovehiculului  este sancţionat cu 2-3 puncte-amendă şi 2 puncte de penalizare.

 

 

One Thought to “Siguranța în trafic a celor mici, o prioritate a Poliției sălăjene”

  1. Anonim

    daca ar fi vrut sa aiba effect aceasta actiune, atunci ar fi demarat-o in timpul scolii ! daca ar fi mers dimineata in jurul scolilor si a gradinitelor si doar ar fi ATENTIONAT conducatorii autoa ar fi realizat ceva.
    ps pe can dati drumul la radarele fixe din oras? sa se mai linisteasca vitezomanii din oras

Leave a Comment