Şi-a ucis fratele într-un incendiu izbucnit de la o ţigară

O tânără din Ortelec a fost trimisă în judecată de către procurori Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău, după ce, dintr-un gest necugetat, a dat foc colibei în care locuia împreună cu cei patru fraţi şi cu mama sa. Potrivit procurorilor sălăjeni, în noaptea de 1 spre 2 februarie 2015, adolescenta în vârstă de 15 ani a fumat, după care a aruncat ţigara aprinsă lângă un flacon de benzină. În schurt timp, coliba familiei sale a fost cuprinsă de flăcări, toţi cei şase locatari – cinci copii, cu vârste cuprinse între doi şi 14 ani, precum şi mama lor, de 36 de ani – suferind arsuri de diferite grade.
Victimele incendiului au fost transportate la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău. Cel mai mic dintre copii, un băieţel de doi ani şi o lună, a fost diagnosticat cu arsuri pe 80 la sută din suprafaţa corpului, fiind transferat, la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti. La scurt timp, însă, micuţul a pierdut lupta cu viaţa.
La aceeaşi unitate medicală din Capitală au fost transferaţi un băiat de nouă ani, ars pe 13,5 la sută din suprafaţa corporală, şi o fată de 12 ani, cu arsuri pe 70 la sută din suprafaţa corpului. În ceea ce o priveşte pe mama copiilor, aceasta a suferit arsuri pe circa cinci la sută din suprafaţa corporală. Ea a fost tratată în UPU, după care a fost internată în Secţia Chirurgie, Compartimentul Arşi. Celelalte două fete – o copilă de şapte ani şi cea care a declanşat incendiul – au prezentat arsuri de gradul I şi au fost tratate în UPU, întrucât leziunile suferite nu au necesitat internarea în spital.
Neglijenţa de care tânăra a dat atunci dovadă o poate costa scump. Ea va da socoteală în faţa judecătorilor pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.

Leave a Comment