Servicii stomatologice pentru elevii Şcolii “Iuliu Maniu”. Cabinetul stomatologic, dotat cu aparatură

Cabinetul stomatologic din cadrul Şcolii Gimnaziale “Iuliu Maniu” din municipiul Zalău a fost dotat recent cu un scaun dentar, ”Unit dentar”. Cu ajutorul acestuia elevii unităţii de învăţământ vor fi verificați periodic și li se vor întocmi fișe dentare. Noua investiţie a fost realizată de municipalitate, prin Direcția de Asistență Socială Zalău, iar de serviciile gratuite de stomatologie vor beneficia elevii şcolii. Potrivit “investitorilor”, cu ajutorul acestui aparat se vor face aproape toate intervențiile de urgență care pot apărea la dantura copiilor.

“Cel mai frecvent, cei mici merg la medic ca să le fie extrași dinții de lapte sau atunci când o carie a ajuns atât de supărătoare, încât nu mai pot fi nici măcar atenți la ore. S-a considerat că menţinerea sănătății orale a copilului este esențială pentru ca acesta să aibă un an școlar productiv și cu zâmbetul pe buze. Pentru a putea dobândi un zâmbet strălucitor este foarte important pentru elevi să fie obișnuiți de la vârste cât mai mici să viziteze stomatologul școlii, care poate observa și anumite anomalii dento-maxilare în timp util care pot fi îndreptate”, au precizat reprezentanţii municipalităţii.

 

 

 

One Thought to “Servicii stomatologice pentru elevii Şcolii “Iuliu Maniu”. Cabinetul stomatologic, dotat cu aparatură”

  1. […] Cabinetul stomatologic din cadrul Şcolii Gimnaziale “Iuliu Maniu” din municipiul Zalău a fost dotat recent cu un scaun dentar, ”Unit dentar” Citeste mai mult […]

Leave a Comment